Sve spremno za turnir “Rukomet je moja budućnost 2018”: U Bugojno dolazi velika Njemačka

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Krajem ovog mjeseca, tačnije, 29.03.2018. će početi šesti po redu međunarodni rukometni turnir “Rukomet je moja budućnost 2018”. Ovo je treći na svijetu po jačini turnir, samo su svjetsko i evropsko prvenstvo jača takmičenja. Učesnice turnira ove godine su: Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija, Austrija, Njemačka, Švajcarska, Poljska i Katar. Tehnička podrška turnira će i ove godine biti RK Iskra Bugojno.

Inicijator i direktor turnira, Asim Šahman je dao izjavu za naš portal:

Sve je spremno za šesti rukometni turnir “Rukomet je moja budućnost 2018”. Sve ekipe dolaze po planu, čak 4 reprezentacije (Njemačka, Švicarska, Poljska i Katar) dolaze avionom. Možemo s pravom reći da je ovo jedan od najjačih rukometnih turnira na svijetu, uzimajući u obzir da su samo Svjetsko i Evropsko prvenstvo jača takmičenja od bugojanskog turnira. Očekujemo vrhunski rukomet u gradu gdje se probudio i RK Iskra Bugojno. Postoji mogućnost da za reprezentaciju BiH zaigra i igrač RK Iskra. Novina ove godine je pored učešća na turniru velike Njemačke, za sve utakmice će biti prijenos uživo (live stream) tako da će svi oni koji budu spriječeni da dođu na utakmicu, moći uživo da prate dešavanja sa terena. Turnir počinje u četvrtak 29.03. a finale će se igrati u nedjelju 01.04.2018. I ove godine će biti prisutan predsjednik rukometne federacije Katara kao i  IHF sudije koje su sudile finale Evropskog rukometnog prvenstva Gubica-Milošević, uz njih će još suditi i Načevski-Nikolov, Nikolić-Stojković, Pavičević-Ražnjatović i Konjičanin-Konjičanin. Ovim putem pozivam sve ljubitelje rukometa ali i one koji to nisu da uživaju u prazniku rukometa od 29.03.2018. uz vrhunske mlade igrače.”

Branilac titule je reprezentacija Slovenije, koja je prošle godine savladala Poljsku 23:22 u finalu.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o