Bugojanac Alen Nurkić snimio spot u 6 država

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

“Pjesma se bavi nama veoma bliskom temom, a to je odnos domaćeg stanovništa u BiH i naše tzv. dijaspore.

Velike razlike u prihodima, imovini, standardu i načinu života, često dovode i do komičnih situacija kojima je svako od nas barem jednom svjedočio u svojoj bližoj okolini.

Naši dijasporci često imaju potrebu da se predstavljaju kao uspješni i imućni ljudi, gazde, stalno se dokazuju kupujući i gradeći, a zaboravljaju da su samo auslenderi koji konačno imaju jedan normalan život.

S druge strane, domaće stanovništvo ima velika očekivanja od takvih imućnih članova familije i komšija, misleći da se tamo negdje pare same množe i da imaju dovoljno da podmire cijelu familiju, pa ako im očekivanja nisu ispunjena onda su im i najbliži na meti za psovke, tračeve i slično.

“Od tebe je kafa, ti radiš vani” je postao više nego standard koji se govori nekom ko radi vani i dok god se kafa plaća on je kul tj. ” može on ” a iza ledja govori ” ta će on , sve je na kredu kupio”

Smatram da je ovo veoma interesantna tema za širu društvenu analizu, no ja sam se kroz ovu satiru samo osvrnuo na šaljiv način, nadajući se da će se i jedni i drugi donekle prepoznati i da će im se svidjeti.S obzirom da je ovakav obrazac ponašanja svugdje isti između lokalnog stanovništva i dijaspore, a ne samo kod Balkanaca, iz tog razloga je i spot snimljen u više zemalja: Meksiko, Peru, Portugal, Swiss i BiH.” – ispričao je za naš portal Alen Nurkić

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o