OO SBB Bugojno zahtjeva vanrednu sjednicu Općinskog vijeća zbog problema sa vodom

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/ https://www.facebook.com/livnobus/

Nakon posljednjih dešavanja sa kvarom na glavnoj vodovodnoj cijevi u naselju Vrbanja, kada je veliki dio općine Bugojno tri dana ostao bez pitke vode sa izvorišta Kruščica i totalne neefikasnosti i neodgovornosti odgovornih za ovo stanje, opštinski odbor Saveza za bolju budućnost uputio je zvanični akt u kojem traži održavanje vanredne sjednice Opštinskog vijeća po ovom pitanju. Smatramo, kako su na ovom slučaju totalno zakazali svi odgovorni, od Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ preko prvih ljudi Opštinskog vijeća, do opštinske administracije na čelu sa načelnikom opštine.

Na problem sa zastarjelim vodovodnim sistemom u opštini upozoravamo od kako smo parlamentarna stranka u OV Bugojno – 2012. godine. Smatramo da projekti, koji bi se pokrenuli kako bi se došlo do realne i željene uspostave vodvodnog sistema na području naše Opštine nemaju cijenu, jer u 21. vijeku stanovnici nebi trebali imati problema sa snabdijevanjem vodom. Međutim, žalosti nas pristup odgovornih za rješavanje ovog problema, kao i šutnja onih, kojima je očito bitnije finansirati svakojaka stranačka udruženja sa više stotina hiljada maraka, koja im donose izborne rezultate, nego se pozabaviti ovim vjerovatno najznačajnijim životnim pitanjem svojih građana.

Bilo je otužno i sramno posmatrati agoniju, koja je vladala nekoliko dana vezano za ovaj problem. Građani nisu imali pravu informaciju, odgovorni su očito bježali od odgovornosti, ne davši javnosti ni minimum potrebnih informacija. Krajnje bezobzirno je bilo slikanje općinskog rukovodstva i direktora preduzeća pored navodno sanirane cijevi, ako se zna da su puna tri dana šutili po ovom pitanju. To stanovnici naše opštine nisu zaslužili.

S obzirom da nas kako smo mogli čuti iz izjava tokom hvalospjeva o okončanom poslu na sanaciji cijevi u Vrbanji, očekuje isti problem kada se ponovo pokrene klizište na ovom terenu mišljenja smo da se mora djelovati krajnje odgovorno i brzo. Sanacija, koja bi koštala između 40.000 i 50.000 maraka ne bi trebala predstavljati neki poseban finansijski problem. Zato zahtijevamo vanrednu sjednicu Opštinskog vijeća na kojoj ćemo zatražiti potpuniju informaciju i predložiti neke mjere, koje bi trebale rezultirati rješenjem, koje će biti od koristi za sve stanovnike naše lokalne zajednice. Krajnje je vrijeme da se ukaže na odgovornost svakog pojedinca, koji obnaša značajne funkcije, a dobili su povjerenje građana na izborima.
OO SBB Bugojno

https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija-pop-up/