Sedmi dan Festivala Fedra BiH Bugojno

https://www.bugojno-danas.info/novo-u-dstore-ne-trebate-platiti-skuplje-najjeftinije-mjesto-za-tehniku/' https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/

Večeras je odigrana i posljednja predstava u okviru Takmičarskog programa ovogodišnje FEDRE. Domaćin, Teatar FEDRA Bugojno je izveo “Noć kad se” u režiji Marka Vukosava. “Čovjek stoji u rascjepu između razuma i osjećanja i dok bira stranu između dvije krajnosti, čovjek se nalazi u svojevrsnom apsurdu. Da li je zaista moguće sve naučno objasniti ili da li je jedina istina prepustiti se bujici osjećanja i slijepom vjerovanju? Ova pitanja, kao i mnoga druga otvaraju se u toj noći, noći kad se…”- poručuje reditelj.

Dramski studio Ludens teatra iz Koprivnice je odigrao predstavu “Ispod površine”. Predstava je kolektivni autorski rad grupe koju čini 18 mladih ljudi u rasponu od 16 do 32 godine pod vodstvom reditelja Karla Kučande. Tematski se bavi onim što se krije ispod površine, onim što leži u dubinama ljudskih duša. Svi se mi zapitamo šta to znači biti normalan, ubijaju li nas problemi ili nas čine jačima. Uz pomoć ozbiljnog tima ljekara predstava pokušava odgovoriti na ova i slična pitanja.

Danas smo krenuli i sa “FEDROM na točkovima”. Gradsko pozorište Trebinje i DP Eko Art će gostovati u Donjem Vakufu. Sutra ćemo imati priliku vidjeti prezentaciju radionica glume prvakinje drame Narodnog pozorišta Republike Srpske, Slađane Zrnić. U večernjem terminu će biti odigrana predstava “Slavna Florens” u koprodukciji Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo i Kamernog teatra 55, a u režiji Admira Glamočaka. U Pozorišnoj dvorani KSC-a u 20,30 bit će upriličena dodjela nagrada i zatvaranje Festivala.

https://www.bingotuzla.ba/2020/06/03/kataloska-akcija-4-14-6-2020/