Novi apsurd u Opštini Bugojno, kandidate za UO i NO pozivaju na intervju nakon isteka roka

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Jučer 21.06.2021. službenici Opštine Bugojno su krenuli sa pozivanjem kandidata koji su zadovoljili kriterije za intervju vezano za javni oglas za izbor i imenovanje upravnih i nadzornih odbora javnih preduzeća i javnih ustanova u Bugojnu.

Ono što je nevjerovatno a na šta niko ne reaguje jeste kršenje konkursne procedure gdje jasno stoji da podnosioci prijava s kojima se ne stupi u kontakt u roku od 15 dana od isteka roka za podnošenje prijava, neće biti uzeti u razmatranje u daljem postupku imenovanja a totalni apsurd jeste da je konkurs raspisan 05.03.2021. a zatvoren je 25.03.2021. što znači da su iz Opštine Bugojno podnosioce prijava koji ispunjavaju uslove morali kontaktirati najkasnije do 10.04.2021. godine a nisu nijednog podnosioca kontaktirali već su počeli od jučer 21.06.2021. dakle više od 2 mjeseca što je ogromno kršenje konkursne procedure.

Intervju je zakazan za četvrtak 24.06.2021. godine i niko od prijavljenih nije dobio obrazloženje zašto mu je dokumentacija odbijena već sada nakon ovog članka svi oni koji nisu kontaktirani jučer i danas znaju da neće biti pozvani na intervju.

Bit će zanimljivo objaviti rang listu i imena odabranih s obzirom da su neslužbeno kružile informacije kako se SDA i HDZ ne mogu dogovoriti oko raspodjele upravnih i nadzornih odbora s obzirom da prethodnih mandata nije bio slučaj da članovi HDZ-a imaju svoje kadrove u ovakvim odborima što nije slučaj sa ovim konkursom te ćemo se uvjeriti nakon imenovanja da li su priče bile istinite.

Bilo kako bilo, grubo kršenje konkursne procedure ne smije proći neopaženo, Opština Bugojno je raspisala konkurs i dužna je objasniti podnosiocima prijava što se čekalo više od 2 mjeseca da se obavijeste oni koji “zadovoljavaju” konkursne kriterije i zašto nisu dobili odgovor oni koji nisu pozvani na intervju tj. da im se objasni zbog čega nisu ispunjavali uslove za intervju kako se slične greške u predavanju dokumentacije ne bi dešavale u budućnosti.

Već nekoliko kandidata je odlučilo prigovor podnijeti Opštinskom vijeću Bugojno, a nakon toga i Ombudsmenu za ljudska prava Federacije BiH za grubo kršenje konkursne procedure.

Konkurs možete pogledati klikom na OVDJE članak koji smo objavili na našem portalu 15.03.2021. godine.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o