U Bugojnu se uključilo Tužilaštvo SBK, a policija počela saslušavati

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

U Bugojnu se uključilo Tužilaštvo SBK, a policija počela saslušavati !

Za naš portal, vijećnik NIP-a Bilanović Đemal, na svoj način direktno i bez dlake na jeziku !

“Istina je ! U toku su saslušanja u policiji. Lica koja vode NK ISKRA, načelnik, predsjednik kluba SDA, i nekoliko drugih lica je već saslušano , ili će biti saslušano u ovo par dana. Ja sam lično dao policiji informacije o nekim stvarima koje mogu biti važne u čitavom postupku. Tužilašto je zatražilo uključenje policije, da između ostalog ispita prebacivanje novca iz budžeta i finansije “NK ISKRA”. Više puta sam javno rekao, raspolaganje budžetom ide bez izvještaja već nekoliko godina. To je ljudi, sve nekako zamotano , ispod žita i samo je pitanje kad će tikva puknut.
Koliko, kome, i po kojem osnovu je otišlo novca iz budžeta, to zna samo uži krug oko načelnika. Ostali nemaju pojma, koliko se i kome prebacuju i ko to i kako troši.”

Može li sve ovo na dobro izaći?
“Naravno da ne može. Na red je došlo, da se prvo preispita poslovanje NK ISKRA, pa ćemo, ako Bog da, dalje redom. Javna imovina, ko je šta “zakolinčio” tj. zauzeo bespravno morat će se preispitat. Gradski stadion, ko stoji iza te priče? Rasprodaja javnih nekretnina, i tako dalje i tako redom”, najavljuje odlučno Bilanović.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o