Mlinpek pekara u centru Bugojna u kratkom periodu postala omiljeno mjesto Bugojanaca

Novootvorena Mlinpek pekara postala je omiljeno mjesto svi Bugojanaca.

U srcu Bugojna otvorena je Mlinpek pekara u kojoj su mnogi pronašli miris svježih i kvalitetnih proizvoda. Sve posjetitelje oduševila je svojim asortimanom i najboljom uslugom. Njihovu priču i zamisao kvalitete možete istražiti na njihovoj web stranici http://mlinpek.ba/

Naša priča počela je davne 1957. godine. Gotovo 50 godina naša mlinska industrija u Bugojnu mijenjala je svoj naziv, status i bila dio nekoliko udruženja sve do 2007. godine kada pristupa procesu privatizacije.

Nakon privatizacije neprestano smo ulagali u proizvodnju i prodaju te smo gradili status, kako bi MLINPEK postao više od prehrambene industrije. Sada je naš mlin sinonim za mjesto, koje visokom tehnologijom i znanjem zadovoljnih zaposlenika, stvara proizvode, koji na tržištu regiona, vrijede za iznimno kvalitetne. Svjesni odgovornosti proizvodnje žitnih prerađevina, koje su početak gotovo svakog prehrambenog proizvoda, s maksimalnom profesionalnošću tretiramo proizvodnju od krutih sirovina sve do gotovog proizvoda. Svojim radom nastojimo promicati sigurnost hrane u cijelom lancu opskrbe brašnom te očuvati tradiciju proizvodnje brašna u Bosni i Hercegovini.

Našu prehrambenu industriju nismo htjeli zadržati na žitnim prerađevinama, ulagali smo i u pekaru, koja je bila u sklopu pogona, te smo tako svojim kupcima ponudili proizvode napravljene vlastitim brašnom. Pekaru smo iz godine u godinu unaprjeđivali te se danas možemo pohvaliti modernom tehnologijom proizvodnje, koja se primjenjuju u visoko razvijenim zemljama Europe i svijeta.

Iskustvo koje smo stekli godinama rada nastavit ćemo primjenjivati i proširivati. Mladi ljudi, kojih je sve više u poduzeću, svakodnevno donose nove ideje, koje nastojimo realizirati. Na kraju svakog radnog dana imamo samo jedan cilj, zadovoljne kupce.

Naša pekara u posljednjih nekoliko godina doživjela je najveći napredak. Asortiman koji se nekada sastojao od kruha proširili smo raznim slasticama, pecivima i pitama koje su plod rada i mašte naših tehnologa.

Proizvodnja se odvija u visoko higijenskim uvjetima pomoću modernih linija koje nadgledaju pekari.

13.03.2020. godine kupce smo obradovali novom poslovnom jedinicom u Bugojnu, Mlinpek pekarom u kojoj će uvijek moći kupiti svježe proizvode i osjetiti toplinu doma u ulici Zlatnih ljiljana.

Zamisao naše pekare je modernom proizvodnjom napraviti domaći proizvod koji će uvijek biti simbol kvalitete.