Prva nogometna utakmica nakon korona virusa odigrana na Hendeku

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/ https://www.facebook.com/livnobus/

Prva utakmica nakon pauze od tri mjeseca u Bugojnu odigrana je danas na stadionu Hendek, prijateljskog karaktera, gdje su snage odmjerili pioniri Nogometnog kluba “Globus” i Akademija nogometa “Vrbas”iz susjednog Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

Utakmica je do samog kraja bila neizvjesna, a pioniri NK Globusa predvođeni iskusnim stručnjakom Mesudom Mekom Durakovićem na kraju su slavili sa 3:2 protiv svojih vršnjaka.

Da su se Bugojanci poželjeli nogometnih utakmica govori i današnja posjeta ovoj utakmici na stadionu Hendek, gdje je pored roditelja dječaka koji su igrali, bio prisutan i znatan broj sportskih radnika iz Bugojna, djece iz naše opštine, ali i drugih posjetitelja koji su danas uživali u nogometu.

Iz NK Globus su istakli da su slijedeći upute i preporuke kriznog štaba FBIH organizovali ovu utakmicu, te se zahvaljuju sportskim prijateljima iz AN Vrbasa na dolasku i fair play-u, sportskim radnicima iz Bugojna i ostalima na dolasku.

https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/akcija-za-pocetak-sedmice-pop-up/