Delegacija KO SDP BiH SBK posjetila Općinske organizacije SDP BiH u Jajcu i Donjem Vakufu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/

Delegacija KO SDP BiH SBK/KSB, na čelu sa predsjednikom Nijazom Helez, posjetila je Općinske organizacije SDP BiH u Jajcu i Donjem Vakufu. Tema razgovora je bila priprema za Lokalne izbore 2020. godine i stanje u lokalnoj zajednici. SDP BiH u obje općine izlazi samostalno na predstojeće izbore.

Stanje u Općinskom vijeću Jajce je vrlo dramatično. Većinu čine stranke okupljene oko SDA i HDZ, i vrlo rijetko se mogu dogovoriti oko prioriteta bitnih za funkcionisanje općine, kao i za život samih stanovnika Jajca.

Ovim putem pozivamo građane Jajca, a u vezi trenutnog stanja u općini da, dobro razmisle i naprave promjenu situacije u svom gradu ka boljem stanju. Pozivamo ih da se priključe SDP BiH i da Jajce konačno bude grad za sve nas koji u njemu živimo.

U Donjem Vakufu, većina u Općinskom vijeću koju predvodi SDA, ne nalazi rješenja kako poboljšati životni standard stanovnika Donjeg Vakufa. Iz tog razloga značajan broj građana je napustio Donji Vakuf i otišao u inostranstvo tražeći bolje uslove za život.

SDP BiH Donji Vakuf će ponuditi kvalitetne kandidate na listi za Općinsko vijeće, kandidati koji će raditi u interesu građana i svoje lokalne zajednice. Takođe će ponuditi i kvalitetnog kandidata za načelnika općine i koji će svojim znanjem, iskustvom i odanošću svom gradu, sigurno pobijediti i napraviti takav ambijent da će privući u Donji Vakuf nove poduzetnike, koji će otvarati nova radna mjesta, a to je interes svih građana Donjeg Vakufa.  

Služba za odnose s javnošću KO SDP BiH SBK/KSB

https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/