By Matea: Kako ubrzati oporavak nakon treninga

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Matea Matea – Savjeti fitness instruktora, unesite ime i email za pretplatu

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]
Foam Roller je dobar način ubrzavanja posttrenažnog oporavka. “Gnječenjem” mišića poslije napornog treninga razbijate upalu razradom mišićnih adhezija i stimuliranjem cirkulacije krvi. Ipak, valjak je samo jedan od mnogih alata koje možete koristiti prije, nakon ili između vježbi kako bi se povećala mobilnost i ubrzao oporavak. Isprobajte neke od ovih načina.

Šipka

Iskoristite šipku za opuštanje listova i Ahilove tetive, posebno nakon trčanja. Donji dio nogu postavite na šipku (možete i samo jednu nogu staviti na dršku bučice ili girje), te ih mičite s jedne strane na drugu kako bi se razradile mišićne adhezije.

Elastična traka

Elastičnu traku učvrstite na neku sigurnu spravu koja se neće pomaknuti. Odmaknite se dok ne ostane stajati iznad vašeg gležnja, a zatim hodajte dok se traka dobro ne zategne. Koljeno noge koja nije obuhvaćena trakom spustite na tlo iza sebe, a koljeno ispod kojeg je traka gurajte naprijed prema nožnim prstima. Ovaj pokret napravite nekoliko puta, a zatim ponovite drugom nogom.

Mala lopta

Malom loptom za vježbanje (softball) pogodit ćete gluteus i prsa. Rezultat je mobilnost kukova i veći opseg pokreta gornjeg dijela tijela. Sjedite na loptu i stisnite mišiće gluteusa. Vidjet ćete kako je održavanje ravnoteže na maloj lopti odličan način oporavka mišića. Ponovite s loptom između prsa i zida.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/