BUGOJNO! Paradise resort Potočani: Rezervišite savršeno vjenčanje u prekrasnom ambijentu hotela i restorana

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/pripremazimnice/

Nedaleko od gradske gužve i svakodnevnice, u blizini Bugojna nalazi se Paradise resort Potočani – idealno mjesto za odmor i rekreaciju. Donedavno, skoro zaboravljeni mali raj u selu Potočani, okružen prirodom, ponovo vraća svoj stari sjaj i otvara svoja vrata dobrodošlice svima koji dođu nadomak Bugojna.

Renovirani hotel i restoran zauzimaju 20 000 metara kvadratnih sa 12 dvokrevetnih soba i 3 apartmana ukupno 36 kreveta dostupnih gostima. Maksimalni kapacitet restorana je 350 osoba idealan za vašu svadbu iz snova, pogodan također i za kongrese, seminare i ostale poslovne aktivnosti. Idealna prilika da uživate u prirodi sa 3 prirodna izvora sa pitkom vodom i budete okruženi kilometrima borovine. Također se možete odmarati igrajući stoni tenis, bilijar ili pikado. Rezervišite savršeno vjenčanje u prekrasnom ambijentu hotela i restorana Paradise.

Na nadmorskoj visini od oko 600 m, a okruženo planinama Kalin (1530 m), Rudina (1385 m) i Stožer (1662 m), ovo odmaralište, 8 km od Bugojna, pravi je ugođaj za sve ljubitelje toplih ljeta i hladnih zima s puno snijega. Područje kontinentalne klime, i borove šume koja se prostire na više od 20000 m2, pogodno je i kao preventivni oblik liječenja svih respiratornih bolesti. Idealna prilika da uživate u prirodi s 3 prirodna izvora s pitkom vodom. Arheološka nalazišta u blizini Potočana, pokazuju da je ovaj kraj bio naseljen još od Bronzanog i mlađeg željeznog doba. Na ovom području živjeli su Sardeati, kao i Kelti.

Ovaj mali zeleni raj, kako ga nazivaju posjetioci, prostire se na površini od 75 000 m2. Na više od 50 000 m2 prostire se jedan od trenutno 3 najveća malinjaka u Bosni i Hercegovini. Nekoliko vrsta maline, vrlo uspješnog usjeva od preko 40 tona, još je jedan od pokazatelja rada uposlenih na ovom imanju. Kako je agrarni turizam postao dio turističke ponude u BiH, govori i činjenica da u ovom odmaralištu, za vrijeme roda maline, posjetioci mogu sami sebi priuštiti taj ugođaj branja malina za vlastite potrebe, ukoliko žele. S obzirom na potražnju maline na tržištu, planirana je i suradnja s veleprodajama iz inostranstva, što ovaj malinjak ponovo svrstava u sami vrh promocije Bosne i Hercegovine. Na preostalih 20 000 m2, između ostalog nalazi se i ribnjak s kalifornijskom pastrmkom. ,,Svjedoci smo prirodnog bogatstva naše države i svega što u njoj stoji neiskorišteno i zaboravljeno. Željeli smo se upustiti u ovu avanturu, i pružiti našim ljudima i stranim turistima, pravu oazu mira, a u prirodnom okruženju,, – rekao nam je domaćin i jedan od rukovodioca imanja Ibrahim.

Kada obiđete malinjak, udahnete dovoljno svježeg vazduha, i relativno se umorite od šetnje, za odmor od svega toga poslužit će restoran ovog resorta s ljetnom baštom pored samog bazena. Gastronomska karta ovog restorana, najprije će vas privući domaćim specijalitetima, u kojima je neizostavan sastojak, naravno malina, te riba pripremljena sa tajnama velikih kulinarskih majstora. Domaći sokovi, palačinci s malinama, riba s roštilja samo su neke od delicija koje će obradovati vaše nepce. A za kraj ,,čejfite,, pravom turskom kafom. Dječije igralište nalazi se uz samu baštu, s nizom popratnih sadržaja za djecu mlađeg uzrasta. Za stariju djecu, tu su sportski tereni za košarku, odbojku, bilijar, i stoni tenis. Za one malo hrabrije , tu je i vožnja quadom i adrenalin tura.

Paradise resort Potočani još jedan je pokazatelj da turizam u Bosni i Hercegovini ide uzlaznom putanjom, a na vama je odluka kada ćete ga posjetiti i koliko ćete ostati da uživate u ovim prirodnim ljepotama.

Kontakt broj: 062/759-369

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o