Zastupnica SBB-a traži ukidanje “bijelog hljeba” u skupštini SBK

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Zastupnička inicijativa zastupnice SBB-a u skupštini Srednjobosanskog kantona Edine Hrustić.

Na osnovu odredaba Poslovnika Skupštine SBK-a podnosim Inicijativu za izmjenu Zakona o platama i naknadama u tijelima vlasti SBK-a ( Sl. Novine SBK-a br. 2/12), na način da se briše član 11 navedenog Zakona.
Članak 11.

( Naknada plaće nakon prestanka javne dužnosti)

(1) Izabrani dužnosnik i nositelj izvršne dužnosti, nakon prestanka obavljanja javne dužnosti, a do zasnivanja novog radnoga ili ugovornoga odnosa ili do ispunjavanja uvjeta za mirovinu, prema općim propisima, ima pravo na naknadu plaće koju je ostvario dok je obavljao javnu dužnost, u trajanju od 12 mjeseci.

(2) Pravo iz stavka (1) ovoga članka imaju i savjetnici, u trajanju od 6 mjeseci, ako su dužnost savjetnika obavljali dulje od dvije godine.

(3) Izabrani dužnosnik i nositelj izvršne dužnosti koji se, sukladno zakonu, vrati na isto ili slično radno mjesto s kojega je izabran odnosno imenovan na javnu dužnost, nema pravo na naknadu plaće iz stavka (1) ovoga članka.

Obrazloženje

Obzirom da je izborna godina, i zbog realnih mogućnosti, da će nekim od izabranih dužnosnika i nosioca izvršne vlasti, prestati mandati, predlažem gore navedeno. Ukidanje tzv. „bijelog hljeba“, koji je u Kantonu 2014-te godine iznosio oko 220 000 KM, otvorilo bi prostor da se ta sredstva usmjere za liječenje, prvenstveno djece, oboljelih od teških bolesti, a onda i ostalih.

Travnik, 02.03.2018. god

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://aspremium.olx.ba/