Vijećnik SDA Bugojno na sjednici Općinskog vijeća pokazao da nema pravo glasati po svojoj volji

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Na III Redovnoj sjednici Općinskog vijeća Bugojno dešavale su se razne stvari, ali jedna situacija je zbunila mnoge čitatelje našeg portala.

Naime, prilikom glasanja za amandmane vijećnika Nezavisne liste Mustafe Ugarka koji je iz MZ Vesela, 1. Izdradnja kanalizacije MZ Vesela kraj Gradine i kraj Šumarska kuća i amandman broj 2. Rekonstrukcija elektro-mreže i postavljanje javne rasvjete u MZ Vesela, vijećnik SDA Ajdin Šečić je ostao suzdržan kao njegove kolege iz stranke, time su Mustafini amandmani odbijeni, a Ajdin je svojim glasanjem pokazao kako postoji viša sila prilikom glasanja u Općinskom vijeću Bugojno s obzirom da je i Ajdin iz MZ Vesela te je logično bilo da glasa ZA amandmane Mustafe Ugarka jer je MZ Vesela na tri biračka mjesta, najveći broj glasova dala Ajdinu Šečiću koji je ostao suzdržan kod amandmana koji bi pomogli njegovoj MZ Vesela.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno, Igor Vrljić je upozorio Mustafu Ugarka da su njegovi amandmani već uvršteni u budžet za 2017. godinu, dok je Mustafa htio da se vijećnici izjasne pojedničanim glasanjem za njegove amandmane. Nakon što je uslijedilo glasanje, u Kristalnoj sali je uslijedila nevjerica jer Mustafini amandmani nisu izglasani zbog suzdržanih glasova SDA stranke. I da su amandmani uvršteni u budžet, vijećnici SDA su trebali pro forme podržati oba amandmana te su ovime pokazali da postoji viša sila kada je u pitanju glasanje u Općinskom vijeću Bugojno.

Bilo kako bilo, da MZ Vesela nije mislila da treba Ajdin Šečić sjediti u Općinskom vijeću Bugojno, ne bi glasali za njega. Nažalost, ovo je još jedan od dokaza da se vijećnicima SDA diriguje koje tačke dnevnog reda će podržati, a koje ne. Pomenuti vijećnik sigurno nije jedini koji ne smije misliti svojom glavom iako bi možda i podigli karton ZA, primorani su ostati suzdržani na određenim glasanjima kao i sve ostale kolege iz stranke.

Narod je demokratski birao vijećnike, a demokratije u vijeću ima veoma malo jer je očito ko će donositi sve odluke do novih izbora 2020. godine.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/