Peticija za spomen obilježje Editi Malkoč i Selmi Agić

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Emina Basara, prijateljica Edite Malkoč i Selme Agić, studentica koje je 10. oktobra prošle godine u Sarajevu automobilom usmrtio Sanjin Sefić, pokrenula je online peticiju za postavljanje spomen obilježja tragično stradalim djevojkama u parku Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

– Dvadesetogodišnje studentice Filozofskog fakulteta, Selma Agić i Edita Malkoč, brutalno su usmrćene na pješačkom prelazu 10.10.2016. godine u večernjim satima. Hronologija događaja je više-manje dobro poznata svima. Ne želim je ponavljati. Pokrećem ovu peticiju kao sugrađanka, kao kolegica, kao prijateljica, kao živo biće koje smatra da se nekakvo simbolično spomen obilježje treba i mora napraviti u parku Filozofskog fakulteta. Molim Vas da mi u tome pomognete. Ispunite ovu peticiju i dijelite je dalje kako bismo efikasno, ali i što je najvažnije, zajedno, uspjeli realizovati ovaj projekat – napisala je Emina.

Peticiju je do sada potpisalo blizu 400 građana. Kako ističe Emina, spomen obilježje Sarajevo duguje djevojkama čija je mladost tragično prekinuta, ali i svima onima koji požele spustiti cvijet na tom mjestu u njihovu čast, ili bar stati i odšutjeti minut.

Peticiju možete potpisati ovdje.

Faktor.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/