Uspjeh STK “Bugojno” na turniru “STENS OPEN 2016.”

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kupuj-pametno-kupuj-domace/

U novoj sportskoj dvorani na Grbavici u Sarajevu proteklog vikenda održano je međunarodno takmičenje u stonom tenisu “STENS OPEN 2016”. Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 250 takmičara mlađih kategorija, iz zemalja regiona.

Nakon dvodnevnog takmičenja 7 članova Stonoteniskog kluba “Bugojno” predvođeni trenerom Nurudinom Jusićem, nastupajući u konkurencijama od subkadeta do juniora, u Bugojno su se vratili sa 13 osvojenih pehara i medalja.

U kategoriji subkadetkinja Sara Hamzakadić u pojedinačnoj konkurenciji osvojila je bronzanu medalju, a u ekipnom nastupu, sa Dorom Ćosić, iz STK “CM Vitez”, ztalnu. Sanjin Manović i Amar Dadić u kategoriji subkadeta ekipno su osvojili bronzu, a medalju istog sjaja Amar Dadić osvojio je i u pojedinačnom nastupu.

Drugu zlatnu medalju na ovom turniru Sara Hamzakadić osvojila je u još jednom ekipnom nastupu sa Dorom Ćosić, u kategoriji mlađih kadetkinja. Senad Kmetaš i Miralem Forić ekipno su bili najbolji u kategoriji mlađih kadeta. U istoj kategoriji pojedinačno Senad Kmetaš je osvojio još jedno ztalo, dok je Miralem Forić bio drugoplasirani, odnosno osvojio je srebrenu medalju.

Iako su uzrasno još uvijek mlađi kadeti Kmetaš i Forić, na turniru u Sarajevu, u dublu su nastupili i u konkurenciji kadeta te su uspjeli osvojiti bronzanu medalju.

Član STK “Bugojno” Aladin Kurić u ekipnom nastupu sa Adisom Skopljakom, iz STK ”Vitez”, u juniorskoj konkurenciji ove godine na turniru “STENS OPEN” osvojio je srebrenu medalju.

Turnir “STENS OPEN 2016.” bio je prvi veći sportski događaj priređen u novosagrađenoj dvorani na Grbavici, a održan je s ciljem obilježavanja 43. godišnjice od održavanja Svjetskog stonoteniskog prvenstva “STENS '73”, kojem je veoma uspješan domaćin bilo Sarajevo. Turnir je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/