POJAČANE MJERE U POVODU PREDSTOJEĆIH PRAZNIKA!

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Obavještavaju se građani da će se u povodu prvomajskih i vaskršnjih praznika na području cijelog kantona provoditi pojačane mjere, kako bi stanje sigurnosti ostalo na zadovoljavajućem niovu. U okviru pojačanih mjera policijske patrole će učestalije vršiti obilazak područja, naročito onih mjesta gdje se okuplja veći broj građana, biće uspostavljene kontrolne tačke za kontrolu saobraćaja sa akcentom na kontrolu brzine i alkoholiziranosti vozača, a vršit će se i kontrola rada ugostiteljskih objekata u saradnji sa nadležnim institucijama.

Ovom prilikom, apelujemo na učesnike u saobraćaju da u potpunosti poštuju saobraćajne propise, a prije svega da ne upravljau vozilima pod dejstvom alkohola, s obzirom da je to jedan od najčešćih uzroka saobraćajnih nezgoda.

S obzirom da se 1.Maj tradicionalno obilježava odlaskom na izlete u prirodu, molimo građane da povedu računa o mjestima na kojima pale vatru, s obzirom da je u proteklom periodu već prijavljeno nekoliko šumskih požara uzrokovanih paljenjem korova na njivama i drugim površinama.

Građane također molimo da sarađuju sa službenicima policije, čije će prisustvo na terenu biti pojačano u periodu od 29.04. do 04.05., te da u najbližu policijsku stanicu prijave sve slučajeve za koje smatraju da mogu ugroziti njih, druge građane ili njihovu imovinu.

Policijski službenici će sa svoje strane učiniti maksimum napora da svim građanima osiguraju potrebene sigurnosne uslove da predstojeće državne i vjerske praznike provedu na adekvatan način, te ovom prilikom upućujemo iskrene čestitke svim građanima koji obilježavaju predstojeće praznike.

URED KOMESARA

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/