Uskoro niže cijene vozačkih dozvola i osobnih iskaznica?

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/pripremazimnice/
Dosta je spornih odredbi u tom pravilniku. Od raspodjele novca koji se dobije prodajom osobnih dokumenata pa do njihove cijene. Ne znamo jesu li te cijene realne. Potrebno je ispitati i mišljenje građana o tome, pa vidjeti trebaju li one biti niže ili ostati na ovoj razini”, rekao je Dnevnom avazu jedan od ministara iz državne vlade pod uvjetom anonimnosti…

Naime, pravilnik o cijenama osobnih dokumenata Državne agencije za identifikacijske dokumente (IDDEEA) naći će se ponovo pod lupom, a izvjesna je i njegova temeljita promjena, čime bi ugovor ove agencije s tvrtkom Muhlbauer, koja izrađuje osobne iskaznice i vozačke dozvole, mogao biti raskinut, a cijene dokumenata mogle bi čak postati i niže, piše Avaz.

Pred Vijećem ministara prošlog su se tjedna, naime, našle izmjene Pravilnika o cijenama osobnih dokumenata, kojima se predviđalo brisanje samo jednog člana ovog dokumenta koji se tiče datuma njegove valjanosti, odnosno člana koji navodi da Pravilnik važi do kraja ove godine, što im je potvrđeno iz Agencije.

“Izmjena Pravilnika odnosi se samo na član 8. kojim je definirano da sve odredbe tog pravilnika važe do 31. prosinca 2015. godine. Ovaj član izmjenama se ukida, odnosno produžava se važenje Pravilnika. Sve ostale odredbe ostaju na snazi, između ostalih i cijene osobne iskaznice i vozačke dozvole”, naveli su iz IDDEEA-e.

No, list navodi kako je razlog zbog kojeg su ministri odlučili glasovanje o ovim izmjenama odgoditi do daljnjeg potreba da se cijeli pravilnik još jednom analizira zbog brojnih spornih dijelova.

Što se tiče 104 milijuna vrijednog ugovora s banjolučko-njemačkom tvrtkom Muhlbauer, za koji su državni revizori utvrdili da nije transparentno sklopljen, Vijeće ministara odlučilo je da se i on još jednom razmotri. Iz Saveza za promjene u više navrata su tvrdili da se radi o velikoj aferi i nepotizmu.

“Cijela ta afera podignula je mnogo prašine i ostala je nerazriješena. Potrebno je i to razmotriti i vidjeti koliko je i je li taj ugovor sporan. I to je još jedan od razloga zbog kojeg su izmjene odgođene, jer bi njima ugovor s tom tvrtkom nastavio važiti i nakon 31. prosinca 2015.”, istaknuo je ovaj ministar.

Također je naveo da će s novim pravilnikom državne agencije sačekati do imenovanja nove uprave, koja bi trebala izvršiti reviziju svega navedenog i Vijeću ministara dostaviti izvješće. A izbor je u tijeku.

“Nakon toga ćemo razmatrati ponovno je li dovoljno produžiti valjanost Pravilnika ili je potrebno izraditi novi. Nismo željeli brzati s time”, zaključio je ministar.

drukciji.ba/vecernji.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o