Prijatelji iz Kuvajta i Katara preko Medžlisa nastavljaju pomagati projekte u Bugojnu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/pripremazimnice/

Naš grad danas su posjetili prijatelji iz Katara i Kuvajta koji preko Medžlisa Islamske zajednice Bugojno nastavljaju pomagati projekte u našem gradu. Prvo je obavljena posjeta budućem dijaliznom centru kojem su naši današnji donirali dva vrijedna aparata, a zatim i obilazak vakufskog poslovnog objekta Nugle u centru grada.

Iz budućeg dijaliznog centra uputili su riječi dobrodošlice današnjim gostima te se zahvalili na pomoći koju su do sada pružili sa nadom da će saradnja biti nastavljena.

Mi ćemo dovršiti ovaj projekat i obezbijediti ćemo sve ostale potrepštine za ovaj centar. Ovaj projekat je od životne važnosti i služiti će za oko 100.000 ljudi iz Bugojna i okoline bez obzira na njihovu vjeru i nacionalnost. Ljudskost nas spaja i to je ono što obraduje sve humanitarce. Mi smo u ovaj vakufski centar uložili oko 60.000 kuvajtskih dinara i ovo je investicija koja će obezbijediti jedan iznos novca koji će također biti korišten u humanitarne svrhe. Radosni smo što smo u Bugojnu, a vaš doček i dobrodošlica nam je jako bitna, kazao je dr.Muhamed Al-Ansari, generalni direktor humanitarne organizacije En-Nedžad iz Katara.

Hvala Bogu danas nam je u posjeti naš prijatelj dr.Muhamed Al-Ansari sa svojim prijateljima iz Katara koji su donatori dva aparata za budući dijalizni centar i za ovaj poslovni objekat Medžlisa Islamske zajednice Bugojno. Muhamed Al-Ansari je prijatelj Medžlisa IZ Bugojno, prijatelj Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i ja se nadam da ako Bog da nećemo stati na ovim projektima, nego da ćemo raditi na novim, dodao je Haris Mujić, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Bugojno.

Prijatelji iz Katara i Kuvajta također su najavili da će u narednom periodu nastavljati pomagati projekte Medžlisa Islamske zajednice Bugojno.

Prijatelji iz Kuvajta i Katara preko Medžlisa nastavljaju pomagati projekte u Bugojnu

Posted by Bugojno Danas on 5. Novembar 2015

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o