Udruženje Đerđef i Refik Zec uručili kurbane za tri porodice

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U organizaciji Udruženja Đerđef te Bugojanca Refika Zeca koji trenutno živi u Austriji (Leoben) danas su u našem gradu uručeni kurbani za tri socijalno ugrožene porodice. Zec je u prisustvu predsjednice Đerđefa Šide Kalbić uručio kurbane, a porodice su obradovane i finansijskim sredstvima.

Danas se u moje Udruženje Đerđef obratio Refik Zec koji živi u Austriji, te me zamolio izaberem tri porodice kojima će on podijeliti kurbane. Njegova majka Fatima Zec je moja članica Udruženje i ona već duže vrijeme pomaže naše udruženje na razne načine. Meni je drago da je Fatima član mog udruženja, a njen sin je imao nijet da zakolje tri kurbana. Mojom odlukom posjetili smo Dom za našu djecu koja se nalaze na školovanju,a koje finansira jedna turska organizacija u našem gradu, te smo zatim posjetili nanu Nizu Pračić u centru grada kao i porodicu Fehima Kere u mjestu Glavice. Nani Nizi kao i porodici Fehima smo zajedno donirali i finansijska sredstva kako bi im olakšali svakodnevnicu. Oni žele da nastave saradnju sa našim udruženjem i drago mi je da je on odlučio posjetiti i šehidsko spomen obilježlje kao i džamiju u Vilešima koju sam ja izgradila. Rekao je da će i u narednom periodu pomagati i obilaziti porodice, a oni su već kroz naše udruženje donirali devet kurbana. Hvala mu u moje ime, u ime udruženja i porodica koje smo obišli što je donio odluku da dođe kod mene i da zajedno to uradimo. Da ih dragi Allah nagradi, šta drugo reći, kazala je Šida Kalbić, predsjednica Udruženja Đerđef Bugojno.

Refik Zec nije krio zadovoljstvo nakon ove akcije, a posebno se zahvalio predsjednici Kalbić na svemu što radi za one kojima je pomoć najpotrebnija.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/