U ŽNK Iskra Bugojno spremni za Prvu ligu Federacije

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/pripremazimnice/

U moru loših, ovih dana iz našeg grada dolazi jedna pozitivna sportska priča. Naime, Ženski nogometni kluba Iskra od naredne sezone nastupati će u Prvoj ligi Federacije. Ovaj novoformirani klub za veoma kratko vrijeme postigao je dosta uspjeha, a posebno vrijedi istaći i organizaciju kluba na kojem bi ovom bugojanskom kolektivu pozavidjeli i najveći sportski klubovi u našoj zemlji.

Naša ekipa posjetila ih je na današnjem treningu, a zatekli smo sjajnu atmosferu u kojoj mlade nogometašice imaju sve potrebne uvjete za postizanje uspjeha. Bugojanke će u subotu u B.Otoci imati debi u prvoj ligi Federacije, a najbolja uvertira za taj duel bila je pobjeda nad Rosom Brandis (5:1) u susretu koji je prošlog vikenda odigran na stadionu Jaklić.

Cure napreduju i mi smo zadovoljni. Za novu sezonu imamo tri nogometašice i jednu novu golmanicu, te vjerujem da će se sa našim curama to lijepo uklopiti. U posljednjoj pripremnoj utakmici smo zabilježili pobjedu, te smo mi zadovoljni svojom igrom, dok ekipa iz Travnika nije pokazala dobru igru. Imamo velika očekivanja za novu sezonu, ali cure nisu iskusne i možda utakmicu budu gubljene na neko neiskustvo, ali imamo ta pojačanja te vjerujem da će uz njih cure biti ozbiljnije. Što se tiče organizacije kluba mi smo prezadovoljni, imamo sve uvjete za treniranje i igranje. Imamo velike ambicije u budućnosti i mi ne bi trenirali svaki dan da nije tako. Imamo sve uvjete za uspjeh i sada je sve na nama, kazala je Elma Basara, trener u ŽNK Iskra Bugojno.

Treninzi su vrlo dobri za početak našeg prvenstva, trener je puno strožiji nego prije, ali mislim da je to čak i bolje za nas. Mi ovdje puno napredujemo i dajemo sve od sebe. Ja mislim da mi i trebamo da idemo na viši rang takmičenja zato što puno treniramo i zalažemo se za ovaj sport. Moji počeci za ženski nogomet su vezani sa tim da sam ja kao djevojčica uvijek igrala nogomet sa dječacima i prije sam trenirala sport, te sam tako i zavoljela. Redovno dolazim na treninge i volim da treniram. Ovo je veoma zanimljiv sport i ja volim da se družim sa svojim kolegicama, naučim nešto novo i uvijek sam spremnija, kazala je Mevlida Forić, članica ŽNK Iskra Bugojno.

Ovdje mi je veoma lijepo, a mi dobro napredujemo i očekujemo da ćemo biti što bolji na tabeli. Volim nogomet, od malena sam krenula da igram nogomet i tako je sve krenulo. Treniram samo godinu dana i zaista je ovdje lijepo, istakla je Enisa Redžić.

Napredujem iz treninga u trening, a ove prijateljske utakmice su naš napredak a ja sam također bila i strijelac. Najviše sam napredovala što se tiče šutiranja na gol, a to se može vidjeti i na utakmici. Svi smo našli svoje pozicije i to je veoma bitno. Od malena volim fudbal a prije sam igrala sa dječacima. Kada sam čula da je osnovan ŽNK Iskra imala sam želju i upisala sam se. Ja sam zadovoljan treninzima, ovdje sam stekla i prijateljstvo a sve cure se slažu kao rođene sestre, kazala je Alma Haračić, članica ŽNK Iskra Bugojno.

S obzirom da kriza u ostalim bugojanskim kolektivima iz dana u dan produbljuje, treba istaći i to da i brojni građani Bugojna, posebno oni okrenuti ka sportu, polažu veliku nadu u ovaj klub te se nadaju da će Premijer liga opet igrati u ovom gradu. Mlade nogometašice uz podršku čelnika kluba već sada su im pružili mnogo razloga za zadovoljstvo, te nema sumnje da će tako biti i u narednom periodu.

U ŽNK Iskra Bugojno spremni za Prvu ligu Federacije

Posted by Bugojno Danas on 26. kolovoz 2015

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o