Učenici Treće osnovne škole Bugojno i Prve osnovne škole Jaklić učestvovali su na 7. Festivalu jednominutnog fima „Imate minut?“

# https://www.zekataxi.com/

20. i 21.04.2018. učenici Treće osnovne škole Bugojno i Prve osnovne škole Jaklić učestvovali su na 7.Festivalu jednominutnog fima „Imate minut ?“ koji je, i ovaj put pod pokroviteljstvom NVO „Genesis Project“ , realizovan u hotelu Bistrica na Jahorini. Učešće su, osim ove dvije bugojanske škole, uzeli i učenici osnovnih škola iz svih općina u SBK/KSB u kojima egzistiraju „Dvije škole pod istim krovom“ koji su kroz ovaj projekta snimali jednominutne filmove.

U okviru festivala prikazani su svih 81. Jednominutnih filmova sa različitim temama koje su birali i osmislili sami učenici. Svi prikazani filmovi su popraćeni burnim aplauzom , a žiri je imao veoma težak zadatak, da za svaku lokaciju odabere po jedan najbolji film. Mladi bugojanski osnovci su se predstavili sa 10. filmova od kojih je 4. odabrano u finale, a kao najbolji film iz Bugojna proglašen je jednominutni film autora Denija Karadže pod naslovom „Ljepota je u različitisti„, učenika Treće osnovne škole Bugojno.

Kroz dvodnevno druženje i različite aktivnosti učenici su još jednom pokazali mnogo tolerancije i otvorenost za nova poznanstva i prijateljstva, ali i svoju kreativnost koja će neke od njih možda u budućnosti pretvoriti u slavne glumce ili režisere.

Admir Pilić

https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponuda_tehnike/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o