Održana prva sjednica Kantonalnog povjereništva Stranke za BiH Srednjobosanskog kantona

https://www.bugojno-danas.info/

Dana 20.04.2018. godine u prostorijama Kantonalnog vijeća Stranke za Bosnu i Hercegovinu Srednjobosanskog kantona održana je prva sjednica Kantonalnog povjereništva Stranke za BiH Srednjobosanskog kantona na kojoj su predstavljani novi članovi Kantonalnog povjreništva. Odlukom Predsjedništva Stranke za Bosnu i Hercegovinu za predsjednika povjeništva imenovan je Grižić Smajl, diplomirani pravnik iz Novog Travnika, a za potpredsjednika imenovani su Jahija Seferović, diplomirani ekonomista iz Bugojna, prof. dr. Muhamed Čosić iz Travnika i Džemil Durić iz Fojnice.

Jednoglasno je usvojen plan i program djelovanja Stranke za BiH SBIH SBK, u kojem je poseban akcenat stavljen na principe da pravda, moral i pravo moraju biti osnovni dio svakog političkog procesa. Na sjednici je doneseno niz zaključaka u vezi unapređenja rada stranke, reevidencija članstva, reorganizaciji Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načinu djelovanja na području SBK-a kao i davanju šanse mladim i školovanim osobama.
Još jedanput su iskazani stavovi Stranke za Bosnu i Hercegovinu o cjelovitosti, teritorijalnom integritetu i suverenitetu Bosne i Hercegovine i da se neće dozvoliti bilo kakvo crtanje karata i podjela po etnonacionalnom principu.

https://www.bugojno-danas.info/ https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://mfbanka.com/stednja/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/