Stonoteniski klub Bugojno napravio veliki rezultat na najvećem turniru u Evropi koji se održao u Zagrebu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Od 20-22.4 to jest sad ovaj vikend u Zagrebu održan 65. Zagiping, najveći turnir u Evropi za mlađe kategorije u stonom tenisu (najmlađi kadeti/kadetkinje, mlađi kadeti/kadetkinje, kadeti/kadetkinje, juniori/juniorke). Ispred stonoteniskog kluba Bugojno nastupili su Sanjin Manović(najmlađi kadet), Amar Dadić(mlađi kadet), Sara Hamzakadić(mlađa kadetkinja), Merjem Mešan(mlađa kadetkinja) i Miralem Forić(kadet), i ja kao trener, navodi Benjamin Duvnjak.

Napravili smo veliki rezultat u ekipnoj konkurenciji za najmlađe kadete, gdje su Sanjin Manović i Benjamin Zijadić (Stens Sarajevo) osvojili 2. mjesto izgubivši u finalu od reprezentacije Mađarske 3:2. Nastupivši kao BiH. Dok su ostali igrači: Amar Dadić (u pojedinačnoj konkurenciji ušao među 32 na turniru,u ekipnoj konk. je ispao u kvalifikacija za glavni turnir, igravši u paru sa Kerimom Fazlićem (kreka-Tuzla), Sara Hamzakadić(ispala u osmini finala to jest ušla je među 16 najboljih na turniru,dok je u ekipnoj konkurenciji ispala u glavnom žrijebu u paru sa Mešan Merjem.

Mešan Merjem (plasirala se kroz kvalifikacije u glavni žrijeb turnira te ispala u grupi. Forić Miralem (direktno bio u glavnom žrijebu te ispao u grupi, u ekipnoj konkurenciji se plasirao kroz kvalifikacije u glavni žrijeb te ispao grupi u paru sa Hamzom Kamenjašom (Hašim Spahić Ilijaš)). Sanjin Manović u pojedinačnoj konkurenciji bio direktno u glavnom žrijebu te ušao među 32 najbolja na turniru.

Važno je spomenuti da je na ovom takmičenju bilo preko 800 takmičara iz 17 država, a po prvi put na ovom turniru je bila reprezentacija Amerike.

Što se tiče nas iz stonoteniskog kluba Bugojno, mi smo veoma zadovoljni ovim rezultatom, ovo je za nas veliki uspjeh te su igrači pokazali da su zasluženo došli na ovaj veoma jak turnir.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o