Učenici MSŠ “Travnik” učesnici Changemaker Programm – Rotary Youth Award for Sustainability

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

MSŠ „Travnik“ jedna je od 8 odabranih srednjih škola sa područja cijele BiH koja učestvuje u „Changemaker Programm-u“ Rotary Youth Award for Sustainability. Cilj navedenog programa je podrška mladim osobama koji žele kao Changemakeri pridonijeti pozitivnim promjenama u društvu, okolini i privredi. Program je organiziran od strane IFTE/EESI Impulscentra BMB (Ministarstvo obrazovanja Republike Austrije), dok su nosioci programa Rotary club, poduzetnički partneri i mladi poduzetnici.

Pozivnica da učestvuju u ovom programu poslana je na adresu 26 škola u BiH, 15 škola je apliciralo, a samo 8 je imalo tu privilegiju da budu odabrane i nastave realizaciju svog projekta uz finansijsku pomoć organizatora u iznosu od 1.000 eura.

U periodu 29. i 30.10. 2018. godine u Sarajevu je u organizaciji Rotary cluba održano predstavljanje odabranih projektnih ideja i umrežavanje sa mentorima, na kojem se predstavila i naša škola.

Našu školu je predstavljao tim sastavljen od 3 učenika drugog razreda Opće gimnazije i to: Asja Babanović, Naida Aličehić i Haris Hatkić pod mentorstvom prof. Sanite Verem i direktorice škole Aide Lončar.

Pored naše škole priliku da se predstave imale su i slijedeće škole:
• JU MSŠ Tešanj
• JU Ekonomska škola Bijeljina
• JU II srednja škola Velika Kladuša
• JU Ekonomska škola Brčko
• JU Ekonomska strukovna škola „Silvija Strahimira Kranjčevića“ Livno
• JU Ekonomska škola Banja Luka.

Sve navedene šlole su povezane sa mentorima Rotary cluba koji će podržavati timove i pomagati im u toku realizacije projekta. Rok za realizaciju projekta je mjesec april 2019. godine kada će se održati finalna faza.Nakon uspješno apsolviranih idejnih projekata, svi učesnici ponovo će biti pozvani na radionicu gdje će prezentovati svoje rezultate, a komisija će odabrati jedan pobjednički tim.

Naša škola se predstavlja sa projektom „Koliko poznajem svoj grad“ . Radom na projektu i samom realizacijom projekta učenici će imati priliku da postanu lideri pozitivnih promjena u svojoj lokalnoj zajednici i bit će u prilici promovirati bogatu kulturno-historijsku baštinu općine Travnik.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o