U septembru u Bugojno dolaze najbolje predstave iz regije

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/
Od 14. do 18. septembra održava se, osmo po redu, “Bugojansko lutkarsko bijenale”…

Ove godine imamo goste iz zemalja okruženja. Članovi teatra iz Ljubljane izvest će predstavu “Pekarna Mišmaš”, Gradsko kazalište lutaka iz Rijeke predstavu “Veliki Jože”, a Pozorište za djecu iz Kragujevca predstavu “Labuđe jezero”. Dječje pozorište iz Republike Srpske odigrat će predstavu “Knjiga o džungli”, Pozorište lutaka Mostar “Ledeno srce”, dok iz Crne Gore, točnije iz Podgorice, imamo predstavu “Ružno pače”. U suradnji s akademijama i studentima, realizirat ćemo nekoliko radionica za glumce, koje će voditi profesori iz Sofije, kao i radionice za izradu lutaka, i scenska čitanja studenata iz Sarajeva i Banja Luke, kazao je Vahid Duraković, direktor Bugojanskog lutkarskog bijenala.

Po njegovim riječima, tijekom Bijenala su planirane i izložba Umjetničke galerije BiH, te promocije knjiga za djecu poznatih bh. pisaca, koji će posjetiti neke od osnovnih škola.

Siguran sam da ćemo nastaviti dosadašnju uspješnu tradiciju održavanja Bijenala i da ćemo sredinom rujna ponovo oživjeti tu našu “lutkarsku republiku”, odnosno da će djeca iz Bugojna, ali i susjednih općina, imati mogućnost vidjeti najbolje predstave iz regije, da će njegovi sudionici i razmijeniti iskustva a studenti naučiti nešto što, možda, do sada nisu znali, naglasio je Duraković.

drukciji.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/