Međunarodni rukometni turnir Bugojno “2015” pripao Gorici iz Podgorice

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U Bugojnu je u nedjelju odigran Međunarodni rukometni turnir “Bugojno 2015”, a povod turnira bilo je obilježavanje 35 godina ŽRK Iskra Bugojno.

Pored domaćina ŽRK Iskra, na turniru su još učestvovale četiri ekipe: RK Gorica Podgorica (Crna Gora), ŽRK Krivaja Zavidovići, ŽRK Lokomotiva Mostar i ŽRK Neretva Jablanica. U posljednji trenutak dolazak na turniru otkazale su igračice ŽRK Metković (Hrvatska), ali to nije spriječilo organizatore da su uz sjajnu organizaciju prisutnim gledaocima prirede veoma kvalitetan rukomet. Igralo se za gol više, a publika je mogla uživati u gotovo svim susretima, te ja ovaj turnir na kraju dobio vrijedne pohvale od svih učesnika.

U finalu su snage odmjerile igračice Gorice i Krivaje, a u veoma neizvjesnom susretu završilo je 17:17, da bi tek nakon izvođenja sedmeraca, gošće iz Crne Gore osvojile prvo mjesto. U susretu za treće mjesto sastale su Lokomotiva i Neretva, a Mostarke su na kraju slavile sa tri gola razlike, bilo je 20:17. Za najbolju igračicu turnira proglašena je Andrea Ristić iz RK Gorica Podgorica, dok je titula najbolje strijelca pripala Edini Demić iz Lokomotive. Najbolji golman turnira je Zorana Jurčević iz ŽRK Iskra Bugojno.

Mi smo veoma zadovoljni turnirom, kako organizacijom tako i kvalitetom igre koje su prikazale sve ekipe. Vidjeli ste da smo imali pravo finale, bilo je tu vodstva i sa jedne i druge strane, pet sedmeraca čak i golmani su šutirali te oba promašili što se stvarno odavno nije desilo. Velika borbenost i želja te naš malo veći kvalitet je presudio da dobijemo utakmicu. Mi ne igramo Crnogorsku ligu, već Regionalnu ligu ARL i mišljenja sam da je rukomet u Bosni i Hercegovini jako kvalitetan te ima prostora za napredak kod svih igrača u svim klubovima, kazao je za naš list nakon turnira u Bugojnu Nikola Jablan, trener RK Gorica Podgorica.

Izuzetno kvalitetan turnir smo imali u Bugojno, bilo je veoma uzbudljivo, a finale kao u filmovima. Iskra je ostvarila uspjeh samim tim što smo se ravnopravno nosili sa Neretvom kao i pobjednikom Goricom, koju smo i mogli pobijediti. Finale je pokazalo sjajan rukomet, puno trke, drame i zaista sve pohvale. Drago nam je da je sve proteklo u najboljem redu a to govore riječi svih učesnika turnira, istakao je Alen Pezo, trener ŽRK Iskra Bugojno, ujedno organizatora turnira. Treba istaći i da su čelnici ŽRK Iskra Bugojno uoči svečanog otvaranja turnira uručili i posebna priznanja za pojedince koji su za 35 godina postojanja kluba učinili mnogo za ovaj klub.

Međunarodni rukometni turnir "Bugojno 2015"

Posted by Bugojno Danas on 17. kolovoz 2015

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o