Požar uzeo maha na lokalitetu Poriča i Kordića

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/bingoosmica/

Vodostaji na rijekama u Bosni i Hercegovini u blagom su porastu zbog kiše, priopćio je Operativni centar Federalne uprave civilne zaštite u izvještaju za protekla 24 sata.

Kiša je stabilizirala stanje na požarištima u općini Jablanica, na Prenju i Plasi (obronci planine Čvrsnice), ali moguće je da se u panjevima i korijenju drveća zadrže ostaci gorenja i požar ponovno razbukti.

Zbog magle na brdima oko Jablanice nemoguće je izvršiti pravi uvid u stanje na požarištima, navedeno je u izvještaju.

Vatrogasne ekipe u županijama imale su više intervencija u protekla 24 sata. U većini tih slučajeva nanesena je manja materijalna šteta.

Izuzetak su požari na lokalitetu Poriče u općini Bugojno, gdje je gorjela šupa s drvima, te na lokalitetu Kordići, gdje je vatra zahvatila štalu sa sijenom i garažu.

U općini Travnik, u naselju Čukle, gorio je dalekovodni stub.

Veću intervenciju vatrogasci su imali i u Županiji Sarajevo, na adresi Srebrenička b.b., gdje je gorjela kuća. Povrijeđenih osoba nije bilo.

U općini Čitluk u Hercegovačko-neretvanskoj županiji,  bez struje su dio Donje Blatnice, kao i dio sela od Slanog do trafopodručja Ravno II. Ekipe rade na otklanjanju kvarova.

Vodosnabdijevanje u Mostaru je uredno, ali građani se upozoravaju na racionalniju potrošnju vode.

Dalekovod 10 kV Bihać – Orašac u Unsko-sanskoj županiji je u prekidu od 21.41 sati zbog kvara.

U Srednjobosanskoj županiji, općina Vitez, nastavljena je dostava pitke vode u naseljena mjesta: Bukve, Tolovići i Putkovići, Ljubić i Šantići.

U Zeničko-dobojskoj županiji je snabdijevanje pitkom vodom normalno izuzev na području općine Olovo.

Na području općine Visoko pronađena su minsko-eksplozivna sredstva na dvjema lokacijama – granata u zemlji u naselju Prijeko te ručna bomba u koritu rijeke Fojnica u naselju Zbilje. Ova opasna sredstva će biti uklonjena.

Županijski operativni centar civilne zaštite Sarajevo primio je informaciju od Policijske stanice Trnovo da se u njihovim prostorijama na Grkavici nalazi ručna bomba.

I ona će biti uklonjena.

prvi.tv

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/