Košarkaši Donjeg Vakufa pobjednici Sreetball turnira dijaspore

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Basketaši Donjeg Vakufa pobjednici su 2. turnira dijaspore koji je pod nazivom DijaBiH#2 završen minulog vikenda u tom gradu.

Nastupilo je sedam ekipa iz šest evropskih gradova: Landskrone (Švedska), Banje Luke, Volkabrucka (Austrija), Ljubljane, Žabalja (Srbija), Zagreba i Donjeg Vakufa. Turnir je finansijski podržalo Ministarstvo za civilne poslove Vijeća ministara BiH.

Donji Vakuf je u finalu bio bolji od Ljubljane, u susretu za “bronzu” Žabalj je nadigrao ekipu Zagreba. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Nedim Mustafica (Donji Vakuf). U šutiranju za tri poena pobijedio je Aleš Primc (Ljubljana), dok je nagradu kao najperspektivniji košarkaš dobio Edin Aliefendić (Volkabruck).

Nakon turnira, svi učesnici su uživali u raftingu na Vrbasu i druženju na izletištu Semešnica, saopćeno je iz KK Promo Donji Vakuf.

klix.ba
https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o