U Općini Bugojno održan veoma važan sastanak između načelnika Ajkunića i svih bugojanskih boračkih udruženja

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U povodu Dana armije Republike Bosne i Hercegovine danas su se u Općini Bugojno sastali načelnik Hasan Ajkunić sa pomoćnicima i 12 boračkih udruženja sa područja Općine Bugojno iz 1992-1995.

Sastanak nije bio radni već razgovor i kafa te dogovaranje za naredne aktivnosti na polju demobilisanih boraca i boračkih udruženja.

Ključna stvar ovog sastanka je da ovo koordinaciono tijelo svih udruženja 92-95 podržava aktivnosti rješavanja pitanja demobilisanih boraca i da se što prije usvoje zakoni o rješavanju dohotka ili dodatka za demobilisane borce te da se na postojeći zakon unesu promjene koje se traže uredbom da se granica pomjeri na 55 i 57 godina svim demobilisanim borcima muškarcima i ženama.

Na sastanku je uvrđeno da svi učesnici današnjeg okupljanja u narednih 20 dana u pisanoj formi na protokol dostave sugestije i prijedloge budućih aktivnosti ovog tijela koje je danas na sastanku bilo.

Svako udruženje u pisanoj formi može tražiti ovakav sastanak po bilo kojem pitanju rada svog udruženja.

Načelnik Hasan Ajkunić je naveo kako je u planu da se izgradi građevinski objekat gdje će biti spomen soba kako bi se borci mogli okupljati.

Na kraju je zaključeno da će ovi sastanci biti zakazivani kvartalno, a prema potrebi i češće.

Po završetku sastanka novoformirano koordinaciono tijelo svih bugojanskih udruženja 92-95 čestita svim borcima i pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine, svim šehidskim porodicama i invalidima odbrambeno-oslobodilaĉkog rata ’92.-’95., svim bosanskohercegovaĉkim patriotima u Bugojnu i Bosni i Hercegovini, 15.april, Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://aspremium.olx.ba/