Intervju povodom 3. Internacionalnog kupa Risto Duvnjak – Riky: U Bugojno dolaze najveće zvijezde ženske košarke bivše Jugoslavije

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U sedmom mjesecu ove godine održat će se 3. Internacionalni kup pod nazivom Risto Duvnjak – Riky. U bugojanskom Caffe Wagner smo večer proveli uz najbolje kolače i kafu u gradu sa trenerima KK Basket Time Bugojno i predsjednicom Jasnom Beharom. Porazgovarali smo sa trenerom Idrizovićem i predsjednicom Beharom na temu pomenutog turnira.

“Ja sam Haris Idrizović trener KK Basket Time i čast mi je da dajem prvi intervju za ovaj Internacionalni kup. Ove godine se u Bugojnu održava 3. Internacionalni kup pod nazivom Risto Duvnjak – Riky. Ovaj turnir je posvećen nekadašnjem istaknutom košarkašu i rano preminulom članu uprave našeg kluba KK Basket Time. Ove godine učestvuje 10 košarkaških klubova iz 10 gradova, 8 klubova dolazi sa po dvije ekipe, a to su: Košarkaška akademija Žana Lalas, bivša reprezentativka ex-yu, ŽKK Ragusa Dubrovnik, bivše reprezentativke ex-yu Cvetana Dekleva Matić, Alma Žilić Majstorović, a sljedeći su: KK Kengur Zenica naš veliki prijatelj i košarkaški stručnjak Enver Jahić, KK Vukovi iz Zenice, KK Lions Tuzla, KK Una iz Kozarske Dubice, KK Promo Donji Vakuf, KK Tim sistem Sremski Karlovci, KK Hunters iz Prijedora i naš klub kao domaćin KK Basket Time u svim kategorijama će se takmičiti kroz ovaj turnir. Na ovom internacionalnom kupu naći će se legende nekadašnje košarke. Klub radi na tome da specijalni gost našeg kupa bude najbolja košarkašica BiH Razija Mujanović. Na dane košarkaškog turnira potrudit ćemo se da naš grad Bugojno predstavimo u najboljem svjetlu, kazao je za portal Bugojno Danas Haris Idrizović, trener KK Basket Time Bugojno.

“Ja sam Jasna Behara, predsjednik KK Basket Time i trener u pomenutom klubu. Kao domaćini 3. Internacionalnog kupa Risto Duvnjak – Riky, nastojat ćemo da naše goste sa strane dočekamo onako kako treba da se dočeka, nastojat ćemo da naći gosti vrate se poslije turnira zadovoljni kućama. Ugostit ćemo djecu uzrasta U17, U15 i U13, onako kako dolikuje Bugojancima jer mi Bugojanci smo inače poznati kao gostoljubiv narod. Nastojat ćemo da pružimo svu ugodnost za te mališane koji dođu sa strane. Glavni pokrovitelj ovoga memorijalnog kupa je načelnik Bugojna i općina Bugojno. Ostali sponzori koji budu finansirali i pomogli nam kroz ovaj projekat će biti imenovani naknadno, a mogu reći da jedan od glavnih sponzora uz načelnika koji se dobrovoljno javio da nam pomogne je gospodin Dalibor Cvijanović, Caffe Wagner koji je odlučio napraviti saradnju sa KK Basket Time i izaći djeci u susret i pomoći. Caffe Wagner će ugostiti tokom turnira velike košarkaške zvijezde Ex-Yu košarke, gosp. Dalibor je postao dio ovog kolektiva a njegov sin Stefan novi mladi igrač ovog sve popularnijeg kluba kojem se otvaraju vrata kroz sve susjedne države i šire. Što se tiče samog turnira, ovaj turnir nije samo napravljen kao turnir radi takmičenja već to je ujedno spajanje djece, odraslih, trenera kroz cijelu Bosnu i Hercegovinu kroz ove sve ostale republike bivše Jugoslavije. Samim turnirom mi ćemo nastojati da se djeca približe jedna drugima, da se zbliže, da to ostanu neka prijateljstva kroz cijeli život jer sport je taj koji spaja a ne razdvaja. Ovo što smo mi sad napravili da dovedemo klubove sa prostora cijele bivše Jugoslavije je veliki uspjeh za naš grad. Mi ćemo kao pravi domaćini Bugojanci pokazati da Bugojno živi i da ovaj jedan ovakav internacionalni kup ne može svako da napravi. Mi smo jedni od rijetkih koji gledamo na članove naše uprave, na naše nekadašnje sportaše. Samim tim što je pokojni Risto bio dugogodišnji sponzor našem košarkaškom klubu i bio član uprave kluba zaslužio je kao jedan stari Bugojanac da dobije ovaj svoj kup. 

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://aspremium.olx.ba/