Turski ambasador i potpredsjednica Federacije BiH u posjeti SBK

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

U ponedjeljak, 21. septembra , Srednjobosanski kanton (SBK) posjetit će ambasador Republike Turske Cihad Erginay i potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović. Oni će, tom prilikom, razgovarati s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti u našem kantonu, te općinama Travnik, Donji Vakuf i Bugojno.

Prema najavljenom protokolu posjete, visoka delegacija će se sastati s kantonalnim premijerom Tahirom Lendom i ministrima u Vladi SBK-a, kao i čelnim ljudima Skupštine SBK-a, predsjedavajućim Josipom Kvasinom i njegovim zamjenicima Muharemom Grabusom i Nikolom Simićem. Sastanku u zgradi Vlade SBK-a, koji je planiran da traje od 10.00 do 11.30 sati, trebao bi prisustvovati i načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić.

Posjeta ambasadora Republike Turske i potpredsjednice Federacije BiH općini Bugojno planirana je u 12.00 sati, nakon čega bi se, u 13.30 sati, članovi visoke delegacije trebali sastati s predstavnicima lokalne vlasti u susjednom Donjem Vakufu. Domaćini ovih sastanaka bit će načelnici Hasan Ajkunić i Huso Sušić.

 

 

rtv.bugojno.org/Mevlida Ridžal

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o