Total teatar Visoko u trećoj noći Fedre

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Visočani se predstavili predstavom „Nesporazum“, Albert Camus, u režiji Jesenka Muzaferije.

Ova predstava je teatar apsurda jer je na fonu jedne takve poruke koja proizlazi iz apsurda situacije(proizlazi iz nesporazuma) gdje čovjek želi urećiti svoju porodicu, ali biva ubije od te iste porodice zbog nesporazuma koji unesreći njih sve.

U predstavi igraju Dženita Pinjo, Radmila Đorđević, Adnan Tajić, Emina Karamehić, Faik Salihbegović, Dževad Hasanbegović. Svjetlosni efekti Branislav Mirković, dok se za zvuk pobrinuo Lordan Muzaferija.

Bila je noć i samo noć preduga. Tvoje usne i ruke su znale put, a i moje srece i oči nisu ga prepoznale.(Bilten br.2 – pjesma Edina Von Korjenić Von).

Osmijeh trećem danu festivala udahnuli su mališani Teatra Fedra iz Bugojna, naime, trećeg dana festivala za malu raju u pratećem programu izvela se predstava „Naša mašta može svašta“, režija Senada Milanović. Prava festivalska poslastica i dječija radost na daskama koje život znače.

Organizator festivala upućuje riječi zahvale za publiku koja se na najbolji način odužuje festivalu Fedra, tako što puni Pozorišnu dvoranu KSC-a Bugojno, prisustvuje na ogruglim stolovima, pretećem programu festivala. Oni su naši najvažniji partneri na ovom festivalu. Hvala Publiko!

Četvrta noć festivala otkriva magiju teatra koji dolazi iz Gradnića. To malo mjesto iz Hercegovine sa velikim teatarskim umijećem predstavlja se sa predstavom „Smak svita“, u režiji Roberta Pehara. Predstavu publika ima priliku pogledati od 20,30 časova u Pozorišnoj dvorani.

Ostale informacije pronađite na stranici KSC-a, facebook stranici, Instagram profilu Teatra Fedra, te facebook stranici Teatra Fedra.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://aspremium.olx.ba/