Apel za pomoć za Bugojanca Hidajeta Nuhića koji je nastradao u automobilskoj nesreći za 1. maj

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Obavještavamo sve dobre i humane ljude koji su u mogućnosti da pomognu našem Bugojancu Hidajetu Nuhiću koji ima samo 24 godine, a koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći za 1. maj. Hidajet se sada nalazi na kućnom liječenju, potrebna je medicinska pomoć za njegov dalji oporavak. Nakon nesreće je imao izljev krvi u mozak. Njegova samohrana majka se bori za njega svim srcem. Molimo vas da se uključite u ovu akciju da im olakšamo. Ne dozvolimo da naš Hidajet leži u kući bez medicinske njege, a kao što znate potreban je novac da mu dolazi fizijatar i neurolog.

Doktori su rekli da ima bakteriju MRSA pa vas molimo da pomognete da to spriječimo. Potrebne su pelene, higijena, donji dio pidžama, posteljina koja se mora svakodnevno bacati. Humani ljudi molimo vas u ime mladosti da budemo zajedno da mu pomognemo na bilo koji način. Njegovu patnju i bol može osjetiti samo onaj koji uđe u njegovu kuću. Suze njegove majke i njegove suze su vapaj za pomoć. Moramo hitno da se pobrinemo da bude izmješten iz kuće u bolnicu. Želimo da utvrdimo da li ima tu bakteriju. Želja nam je da ga podignemo iz ovoga kreveta i smjestimo u medicinsku ustanovu, vjerujući da će se naći jedna soba za njega u Domu zdravlja Bugojno ili u Travniku gdje su ljekari iz Sarajeva preporučili da leži, a ne u kući gdje se sada nalazi.

Novac možete donirati na sljedeći način, putem uplata unutar BiH, putem uplata iz inostranstva kao i pozivom na broj 090/291-020. Opširnije o uplatama u nastavku:http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o