BUGOJNO: U domu za stare Paradise Peace održana kreativna radionica “Tragom tradicije”

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Na nadmorskoj visini od oko 600 metara, okružen trima planinama, nalazi se pravi ugodjaj za sve ljubitelje prirode i pitkih izvora. Pogodan i kao preventivni oblik liječenja svih respiratornih bolesti, prekriven borovom šumom, nalazi se Paradise Peace. Udaljen 7 km, u mjestu Potočani kod Bugojna, ovaj rajski mir kako ga nazivaju, idealno je mjesto za drugačiju starost. Dom za stare i nemoćne osobe Paradise Peace – Rajski Mir , otvorio je svoja vrata i poželio dobrodošlicu svima koji žele doživjeti najljepše uspomene u dubokoj starosti. Rekreacija, radna terapija, pa čak i dodatno obrazovanje – samo su dio onoga što nude.

Dočekali su nas pozitivni i nasmijani domaćini sa željom da napravimo što ljepšu čestitku. Kreativnom radionicom ,, Tragom tradicije,, , održanoj jučer, korisnici ovog Doma i njihovi gosti, zabavili su se i oživjeli neke od starih tradicionalnih zanata.

,, Ne vidim ja ništa dijete moje bez naočala. Ali imam svoju Dinu – ona meni sve to pomogne,, – kaže nam nana Djula, dok pokušava usavršiti prezentiranu tehniku pravljenja čestitki. ,,Dobiću ja peticu na kraju, vidjećete vi,, – kroz osmijeh nam nastavlja nana Djula.
U Paradise Peace domu, medicinsku njegu i nadzor provodu stručno medicinsko osoblje, u suradnji i sa uputama ljekara.
,, Obišao sam sve domove, imam vremena na pretek. Nigdje nisam sreo ljude slične ovima, i pojeo bolju tarhanu. A radionicu sam preskočio, ne mogu, drhre mi ruke. Ali sam ostao družiti se.,, – ispričao nam je dedo Husein, jedan od budućih korisnika ovog doma.

Iz doma poručuju da imaju samo za cilj omogućiti korisnicima da provedu starost sa najkvalitetnijom njegom, uz priliku da starost dožive drugačije i veselije. ,, Na ovo nikoga ne možete prisiliti, ali znamo da ko dodje do nas, odavde teško dolazi,, – poručili su nam domaćini , a sve informacije o njima možete dobiti putem telefona +387 30 260 496/ +387 61 540 358, ili putem fb page-a https://www.facebook.com/ParadisePotocani/.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o