TIFBU 2015 – TEATAR? – MOŽE!

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

TIFBU 2015 – TEATAR? – MOŽE!

Na radost ljubitelja teatra u Bugojnu u srijedu 11.11. počinje TIFBU 2015. Organizator Festivala je Teatar FEDRA Bugojno uz podršku JU Kulturno-sportski centar Bugojno.
Po čemu je poseban TIFBU?
TIFBU je teatarski Festival… TIFBU nema žirija… TIFBU ima jednu nagradu na osnovu prosječne ocjene publike… TIFBU je festival „malih formi“ teatra… TIFBU služi da bugojanci zimu provedete u teatru… i da … TIFBU traje tri mjeseca…
Korijeni TIFBU-a datiraju još iz 2010. godine kada smo prvi put organizovali DANE FEDRE, a od 2014. godine Festival je dobio ime TIFBU.
Ovogodišnj slogan TIFBU-a je:
– Teatar?
– Može!

Ove godine TIFBU počinje sa predstavom TO TI JE LAJF (Tina Kosi) Teatra FEDRA Bugojno. Radi se o najnagrađivanijoj predstavi FEDRE u 2015. godini, a režiju i adaptaciju potpisuje Senada Milanović. A odmah sutradan u četvrtak, 12.11.2015. godine sa početkom od 20 časova u Maloj sali će publika moći uživati u pobjedničkoj predstavi TIFBU-a 2014. Radi se o više nego izvrsnoj predstavi TERAPIJA u izvedbi DIS pozorišta iz Banje Luke. Predstava je rađena po motivima teksta “Ne mreš pobjeć od nedjelje” Tene Štivičić, u režiji Belinde Božičković i Duška Stanivuka, a TERAPIJU maestralno igraju mladi banjalučki glumci Smiljana Marinković i Bojan Kolopić.
Nakon ove dvije predstave publika će u naredna tri mjeseca svake sedmice imati priliku pogledati najmanje jednu predstavu, a pored još nekoliko predstava Teatra FEDRA Bugojno svoje predstave će izvoditi teatri iz Banje Luke, Osijeka, Mostara Trebinja, Mrkonjić Grada, Despotovca, Niša, Beograda i Šida

TIFBU zaista mnogo nudi bugojanskoj publici, jer od novembra do kraja januara u Bugojnu kao i većini manjih gradova vlada zimska monotonija, a mi smatramo da će ovaj Festival naći svoje mjesto kod publike i donijeti topli dah kulture u hladnim zimskim noćima.

Generalni sponzor TIFBU-a 2015 je BH Telecom, a pokrovitelji su Općina Bugojno, Vlada SBK/KSB i Ministarstvo civilnih poslova BIH, dok su medijski pokrovitelji RTV Bugojno i portali bug.ba i bugojno-danas.info.

Teatar?

Može!

TIFBU 2015 – Teatarski festival u Bugojnu – Teatar? Moze!

Posted by Bugojno Danas on 10. Novembar 2015

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/