Taekwondo klub Bugojno uspješan u Bijeljini

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U subotu 31.10.2015. godine u Bijeljini je u organizaciji Taekwondo kluba “”Sokol” Bijeljina održan međunarodni taekwondo turnir pod nazivom 6. SOKOL OPEN na kojem je učešće uzelo preko 400 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Taekwondo klub Bugojno je na ovom turniru nastupio sa 11 takmičara, dok je njih 10 uspjelo osvojiti medalje i to: 3 zlatne, 3 srebrne i 4 bronzane.

Amel Novalić je u seniorskoj konkurenciji u kategoriji do 74 kg osvojio prvo mjesto pobjedivši jednog predstavnika iz Srbije i drugog iz Hrvatske. Zlatne medalje su još osvojili Velid Pidro u seniorskoj konkurenciji u poluteškoj kategoriji do 87 kg i Ubejd Dževahirić u uzrastu pionira u kategoriji preko 46 kg. Srebrne medalje osvojili su Selma Ohran, Nadin Sadiković i Vildana Hero.

Bronzane medalje osvojili su: Elma Alibegović, Sara Pidro, Amer Ćurić i Abdulkerim Jašarević.

Seniorska ekipa Taekwondo kluba Bugojno je u ukupnom poretku je zauzela prvo mjesto.

Sponzor Taekwondo kluba Bugojno na ovom međunarodnom taekwondo turniru je Općina Bugojno na čelu sa načelnikom Općine Hasanom Ajkunićem kojem se iskreno zahvaljujemo na podršci, izjavio je trener Taekwondo kluba Bugojno Hamza Malbašić.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/