Rade Marijanović, trener MRK Iskra nakon Sloge: Ovaj poraz je bolan

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Iako su u susret protiv Sloge  ušli sa velikom dozom optimizma, rukometaši Iskre nisu pružali partiju kakvu su od njih očekivali njihovi navijači te je Sloga na kraju sa slavila sa visokih 19 golova razlike, 39:20.

Plavi momci posebno u drugom poluvremenu djelovali su nemoćno bez ideje u igri. Trener MKR Iskra Rade Marijanović nakon utakmice bio je  razočaran partijom svojih igrača.

–          Ovaj poraz je bolan i prvo čestitamo igračima Sloge na pobjedi. Samo onako se može pobjeđivati što smo mi igrali do neke 15.minute kada je bilo 9:9. Pokazali su kako je kad se hoće i želi pobjeda, a njihovi glavni igrači igraju do 60. minute. Problem je manje više u tome da nemamo klupe, a kada smo mi izmjenjali sve na +10, Sloga nije mijenjala i igrala je sa istim žarom. Ja svom igraču Turiću kažem da ga igrač Sloge u 55.minuti na +15 uzima i gura  pet metara. To je ono kada hoćete da pobijedite i dokaz koliko želite pobjedu, kazao je Marijanović koji se dotakao i narednih utakmica svog kluba.

–          Ja mislim da ćemo i dalje nastaviti sa pobjedama, a već u subotu idemo Dobrinjcu. Možda se danas sagorilo u nekoj želji i nije se izdržao pritisak publike i svega. Izvinjavam se navijačima, dodao je Marijanović.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/