Sjajna polusezona iza NK Globus Bugojno

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Predan i kvalitetan svakodnevni rad došao je i na naplatu u NK Globus Bugojno. Klub koji je osnovan 2010.godine trenutno proživljava svoje najbolje dane od samog osnivanja.

Članovi kluba odnedavno na stadionu Hendek imaju i veoma dobre uslove za rad tako da su uspješni rezultati postali neminovnost. Članovi predpionirske selekcije ovog kluba polusezonu su završili na diobi prvog mjesta sa Sport Preventom uz bolji međusobni duel u odnosu na Prevent. U gradskom derbiju Globus je sredinom polusezone slavio 1:0.

Danas su u ovom klubu organizovali i druženje kao krunu sjajne polusezone koja je iza njih. Mladi članovi uz trenere i rukovodstvo kluba imali su priliku da se zabave i zasluženo proslave dobre rezltate koje su postizali u proteklom periodu.

Iz ovog kluba otkrili su nam da će pauzu pokušati iskoristiti na što bolji mogući način, a jedan dio priprema planira se odraditi na moru. U planu je i učestvovanje na jednom međunarodnom turniru, ali dok ne bude zvanične potvrde iz kluba nisu željeli više govoriti.

Također u ovom klub očekuju dolazak pet novih članova u predpionirsku selekciju, a ovih dana izabran je i novi predsjednik Skupštine, a dolaskom novih ljudi u klub cilj je postizanje još boljih rezultata u narednom periodu.

Posebno ističu fantastičnu saradnju sa načelnikom Općine Hasanom Ajkunićem koji je kako kažu na sve načine pružio podršku u radu kluba, prepoznavajući tako uspjehe koje mladi članovi kluba svakodnevno postižu te promovišu i samu Općinu Bugojno. Uvjereni su da će ta saradnja biti nastavljena i u narednom periodu s obzirom da je i sam Ajkunić poznat kao vjerna podrška uspješnim bugojanskim sportskim kolektivima, što Globus svakako jeste.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/