Ekskluzivno otkrivamo: Ko je ubijeni Bugojanac u Americi i zašto je ubijen?

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Haris Hajdarević (22), porijeklom iz Bugojna, sa adresom stanovanja u Sjedinjenim Američkim Državama   ubijen je u srijedu 28.oktobra. Haris je ubijen dok je sa svojim prijateljem Džejmsom Kobom  bio u posjeti kod Džejmsovog sina koji živi sa njegovom bivšom djevojkom.

Međutim, kada su došli u posjetu,  sadašnji momak Džejmsove bivše djevojke  Huan Hernandez na njih je ispalio rafalnu paljbu te obadvojicu ubio na licu mjesta. Ekskluzivno za portal Bugojno-danas.info  prije nekoliko trenutaka iz Amerike govorio je Džemal Bijedić, član bosanske zajednice u Sent Luisu i policajac u Mizuriju.

–          Kod nas je trenutno osam  i pol sati, upravo sam na poslu, a Harisova dženaza je u 3 sati po našem vremenu. Haris je krenuo sa prijateljem da vidi taj prijatelj svoje dijete kod bivše djevojke. Džejms je nazvao Harisa da ga pokupi i da ode do bivše supruge da popriča u vezi djeteta, jer je Džejms govorio da ona ne čuva dobro dijete. Otišli su do njene kuće, negdje oko 10:30 po noći, ali njezin momak je kada su oni htjeli da se parkiraju ispalio vatru na njih. Pogodio je obadvojicu  i ubio ih na licu mjesta. Haris je bio u pogrešno vrijeme  na pogrešnom mjestu. Sve trojica su se znali. Ja sam Harisa poznavao preko facebooka, ne lično, kazao je Džemal za Bugojno-danas.info.

–          Haris je u Ameriku došao 2001.g. iz Bugojna, a živio je sa porodicom, bratom, majkom i ocem. Živio je sa njima i svi su živjeli u jednoj kući, osim brata koji se oženio i sada ima svoju kuću. Haris je bio vozač kamiona i popravljao je kompjutere, ali kao mladi se družio sa pogrešnim ljudima. On nije imao problema sa zakonom, jedino  stvari kao što brža vožnja, svađe i slično. Nije bio problematično dijete ali se družio sa pogrešnim ljudima. Skontao je da mu ti prijatelje ne valjaju, a od mene je često tražio savjet. Uvijek je volio pomoći i htio je da ima bolji život nego kada je bio mlađi, dodao je Džemal Bijedić za naš portal.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o