Svečanom manifestacijom otvoreni Dani organske proizvodnje u Bugojnu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U sklopu manifestacije “Dani organske proizvodnje Bugojno 2018, danas je u ulici Zlatnih ljiljana upriličen sajam organskih proizvoda. Svečanom otvaranju sajma prisustvovali su organizatori ,predstavnici općine , Saveza organskih proizvođača FBIH i Asocijacije organskih proizvođača SBK-a.

Manifestacija “Dani organske proizvodnje“ upriličena je danas u Bugojnu, nakon što su ovakvi sajmovi održani u susjednim općinama Donji Vakuf i Gornji Vakuf-Uskoplje. Program svečanog otvaranja počeo je nastupom GFA Bugojno, a u ulozi domaćina, prisutne je pozdravio Sejad Herceg, predsjednik Saveza organskih proizvođača FBIH i Asocijacije organskih proizvođača SBK. U ime općine kao suorganizatora i pokrovitelja ove manifestacije, obratili su se zamjenik predsjedavajućeg Salih Gurbeta i predsjedavajući O-ća Igor Vrljić . Sajam je otvorenim proglasio načelnik Hasan Ajkunić.

U znak zahvalnosti onima koji su doprinijeli razvoju i promociji ove manifestacije, ovom prilikom Asocijacija organskih proizvođača SBK- a, obezbujedila je i prigodne poklone, tj. zlatne korpe organskih proizvoda i zahvalnice, načelniku općine i RTV Bugojno dok je posebno priznanje dodijeljeno predstavniku firme Sfera Bugojno.

Na štandovima koji su, kao i ranijih godina, postavljeni u ulici Zlatnih ljiljana, svoje proizvode predstavili su proizvođači iz nekoliko gradova BiH. Znatan broj njih bio je i iz našeg grada.

Pogledajte cijeli snimak manifestacije koju smo snimili samo za naše čitatelje:


Tekst: Rtvbugojno

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://aspremium.olx.ba/