Načelnik Hasan Ajkunić održao sastanak s novoizabranim predsjednicima bugojanskih mjesnih zajednica

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Načelnik Hasan Ajkunić sa saradnicima danas je u zgradi Općine održao sastanak s predsjednicima bugojanskih mjesnih zajednica.

Kako je ranije dogovoreno, novoizabrani predsjednici mjesnih zajednica od danas počinju sa realizacijom obaveza, koje su preuzeli nakon što im je potvrdjen mandat. Utvrdjene su i konkretne smjernice budućeg djelovanja .

-U planu je održavanje tematskih sjednica s direktorima javnih preduzeća, s članovima Savjeta, Općinskim vijećem, općinskom službom, a s ciljem rješavanja problema i stvaranja kvalitetnih uslova za sve mještane u bugojanskim mjesnim zajednicama-kazao je načelnik Hasan Ajkunić.

Predsjednici MZ-a bi trebali odrediti prioritete u svojim aktivnostima, rečeno je na sastanku, te naglašeno kako bi u narednom periodu trebali raditi na delegiranju i rješavanju infrastrukturnih potreba, putnih komunikacija, kanalizacione i elektro mreže, sportskih igrališta, a posebno potreba mještana u njihovim mjesnim zajednicama. Kako se čulo, jedan od prioriteta je i pružanje pomoći mještanima slabijeg socijalnog stanja, te stvaranje uslova za sigurnost svih stanovnika.

-Za mene je najvažnija socijalna karta i sigurnost gradjana.Zajedno možemo učiniti više na pružanju pomoći osobama slabijeg socijalnog stanja, tako i na sigurnosti gradjana, posebno djece na putu od kuće do grada-rekao je načelnik Ajkunić.

Sastanak je bio prilika da se dobiju odgovore na konkretna pitanja i iznesu sugestije predsjednika mjesnih zajednica općine Bugojno.


Tekst: Rtvbugojno

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://aspremium.olx.ba/