Sve veći broj mladih dobrovoljni davaoci krvi u Bugojnu

https://www.bugojno-danas.info/

Koliko je važno da zdravstvene ustanove u svakom momentu raspolažu dovoljnim količinama krvi, najbolje znaju oni kojima zatreba ta dragocjena tečnost.

Predsjednik Sekcije dobrovoljnih davalaca krvi Crvenog križa Bugojno Nijaz Jusufspahić kaže da je tom pitanju u proteklom periodu posvećena posebna pažnja.

– Naša sekcija trenutno broji više od 150 članova, spremih da u svakom trenutku daju svoju krv građanima, kojima je ona neophodna – naveo je.

Dodao je da je pomenuta sekcija odnedavno brojnija za dvadesetak članova, te da se radi uglavnom o mladima koji su izrazili želju da doprinesu oporavku bolesnih i spašavanju životno ugroženih građana.

– Darivanje krvi je jedna od najhumanijih stvari. Krv se ne može vještački napraviti kao mnoge druge stvari, i zato je veoma važno da sekcije dobrovoljnih davalaca imaju što veći broj članova – kazao je.

Ističe da će jedan od prioriteta u budućem radu Sekcije dobrovoljnih davalaca krvi na području bugojanske općine biti poboljšanje statusa njenih članova.

-Nekada su dobrovoljni davaoci krvi nagrađivani na različite načine. Vjerujemo da će se situacija na tom planu uskoro popraviti – zaključio je Jusufspahić.

fena

https://www.bugojno-danas.info/ https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://mfbanka.com/stednja/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija/