Helez: Borci traže borački registar, a ne ovo što im nudi Vlada FBiH

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH i bivši federalni ministar za boračka pitanja Zukan Helez, smatra da je danas objavljeni Registar boraca Ministarstva za pitanje boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata FBiH, još jedna u nizu prevara aktuelnog ministra Salke Bukvarevića.

“Radi se o još jednoj prevari, kada su u pitanju pravi borci, oni koji su iznijeli teret rata u BiH. Naime, ministar Bukvarević je obmanuo borce i bh. javnost da je objavio Registar boraca, a u suštini je objavio registar u kome se vidi koliko je ko finansijskih sredstava dobio od Vlade FBiH, što je njemu izgleda bitnije. Borci to ne traže i to nije registar”, kazao je Helez. 

Ističe da borci traže od ministra Bukvarevića da napravi registar za više od 577.000 boraca, koliko ih sada ima, i da se za svakog sa tog spiska objavi ratni put od momenta mobilizacije, do konačnog završetka rata i demobilizacije. 

“Da se iz tog ratnog puta konačno zna kojoj jedinici je određeni borac pripadao, u kojem periodu, ko mu je bio komandir i komandant te koju je dužnost obavljao. Također, u tom ratnom putu bi svaki borac koji je ranjen ili poginuo trebao biti evidentiran. Ako se na takav način uradi Registar, mnoga nečasna djela bi izašla na površinu, lažni borci bi bili otkriveni, a došlo bi i do spoznaje ko je uvodio lažne borce i iz čijih interesa. Istinski borci bi time dobili svoju satisfakciju, a kasnije i materijalnu nadoknadu, koja im pripada i koju su zaslužili”, naveo je Helez.

klix.ba

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://aspremium.olx.ba/