Sve spremno za rukometni spektakl “Rukomet je moja budućnost”: U četvrtak će Bugojno biti centar svjetskog rukometa

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

29.03.2018. u Bugojnu će početi šesti po redu međunarodni rukometni turnir “Rukomet je moja budućnost 2018”. Mjesto odigravanja turnira je i ove godine bugojanski KSC.

Ovo je treći na svijetu po jačini rukometni turnir, samo su svjetsko i evropsko prvenstvo jača takmičenja. Učesnice turnira ove godine su: Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija, Austrija, Njemačka, Švicarska, Poljska i Katar.

Tehnička podrška turnira će i ove godine biti RK Iskra Bugojno.

Po prvi put u Bugojno dolazi velika Njemačka koja će dodatno doprinijeti kvaliteti turnira ove godine.

Novina ove godine je da će za sve utakmice biti prijenos uživo (live stream) tako da će svi oni koji budu spriječeni da dođu na utakmicu, moći uživo da prate dešavanja sa terena. Finale turnira će se igrati u nedjelju 01.04.2018.

I ove godine će biti prisutan predsjednik rukometne federacije Katara kao i  IHF sudije koje su sudile finale Evropskog rukometnog prvenstva Gubica-Milošević, uz njih će još suditi i Načevski-Nikolov, Nikolić-Stojković, Pavičević-Ražnjatović i Konjičanin-Konjičanin.

Pozivamo sve ljubitelje rukometa ali i one koji to nisu da uživaju u prazniku rukometa od 29.03.2018. uz vrhunske mlade igrače.

Branilac titule je reprezentacija Slovenije, koja je prošle godine savladala Poljsku 23:22 u finalu.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://aspremium.olx.ba/