Šepić i Kasumović nakon osnivanja stranke: Mnogi će nam se pridružiti, došlo je vrijeme promjena

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Danas je osnovana najmlađa stranka u BiH Nezavisni blok, koji predvode bivši kadrovi SDA Senad Šepić i Fuad Kasumović. Na konferenciji za medije su poručili kako je došlo vrijeme promjena te kako će im se tek mnogi pridružiti.

“Hvala svima sto vjerujete da je ovo pošteno. Danas poručujemo da hoćemo novu politiku i promjene. Ova zemlja je ukradena od ljudi, ukradena je za interesne porodične skupine, drže nas kao taoce i Srbe i Hrvate i Bošnjake. Niko se ne treba odreći svog identiteta, ali se svi trebamo boriti za dostojanstvo. BiH se neravnomjerno razvija, mi svaki pedalj ove zemlje moramo posmatrati jedinstveno. Došlo je vrijeme promjene. Bit ćemo politika koja će okupljati”, poručio je Šepić u svom obraćanju.

Medijima se obratio i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, koji je optimistično kazao kako će se tek mnogi pridružiti Nezavisnom bloku.

“Građanima ništa neće biti bolje ako se ovako nastavi. 27 godina je dovoljno da određene stranke pokažu šta mogu. Oni više nemaju nikakvih ideja i to građani više neće. Građani hoće evropski put. Mislimo da je moguće napraviti promjenu. Nama će se pridružiti i neke partije i neki nezavisni načelnici i gradonačelnici, zato se i zovemo Blok. Nudimo jednu novu koncepciju i želimo privući investicije”, kazao je Kasumović.

Na današnjoj osnivačkoj skupštini za predsjednika Nezavisnog bloka izabran je Senad Šepić.

“Danas smo i formalo pokrenuli novu političku priču u BiH. Nezavisni blok će biti alternativa postojećim političkim elitama i njihovom načinu vladavine. U fokusu će biti novi ljudi, ljudi koji su sposobni i oni koji nisu imali priliku da se dokaže. Vrijeme je za novu politiku i vjerujemo da će građani prepoznati našu namjeru da oslobodimo i pokrenemo Bosnu i Hercegovinu u evropsku perspektivu'”, izjavio je Senad Šepić, po osnivanju stranke.

klix.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/