Saopštenje zastupnika SBB BiH: Građanima Bugojna i Donjeg Vakufa je nanesena nemjerljiva šteta, Gimnazija je bila brend

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Dana 30.01.2018.godine održana je XXVII redovna sjednica Skupštine SBK na kojoj je glasovima SDA i HDZ BiH usvojena Odluka o promjeni naziva srednje škole Gimnazija-Bugojno u naziv Mješovita srednja škola Bugojno!

Ovim putem, obavještavamo javnost da su zastupnici SBB BiH bili protiv Odluke o promjeni naziva srednje škole GIMNAZIJA.

Naš stav je bio da se naziv srednje škole GIMNAZIJA ne mijenja, a da u okviru iste učenici pohađaju i smjer medicinska sestra-tehničar,a što su zastupnici SDA i HDZ BiH odbili.

Smatramo, da je ovim činom nanesena nemjerljiva šteta prvenstveno građanima Bugojna ali i Donjeg i Gornjeg Vakufa, jer je GIMNAZIJA bila brend i sinonim rasta i razvoja cijele Vrbaske doline ali i obrazovanja desetina hiljada građana.

Isto tako, nestajanjem GIMNAZIJE briše se još jedan trag historije ovog grada.
Posebno je zabrinjavajuće i bolno, to što građane Bugojna niko nije pitao za mišljenje,a u njihovo ime su zastupnici,prije svega SDA i HDZ BiH donijeli navedenu odluku i ugasili GIMNAZIJU u Bugojnu.

Predsjednik kluba zastupnika SBB BiH
Almir Švago,s.r.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o