Saopštenje Stranke za Bosnu i Hercegovinu Bugojno

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Ovih dana na našim poljima privedena je kraju berba poljoprivrednih proizvoda kojih ove godine ima u dovoljnim količinama. Pored kvalitetnih domaćih poljoprivrednih proizvoda u našim trgovinama može se naći voće i povrće uvezeno iz susjednih zemalja.

Općinski savjet Stranke za Bosnu i Hercegovinu Bugojno kao i više puta, tako i sada apeluje na građane da kupuju domaće kvalitetne poljoprivredne proizvode koji su u većini slučajeva zdrava organska hrana.

Kupovinom ovih proizvoda jača se domaći poljoprivredni sistem koji je jedan od temelja bosansko-hercegovačke ekonomije a razvoj poljoprivrede je svakako jedan od najvažnijih preduslova stabilnosti BiH društva.

Općinski savjet Stranke za Bosnu i Hercegovinu Bugojno podržat će stvaranje efikasne i konkurentne domaće proizvodnje hrane zasnovane na savremenim naučnim dostignućima i tehnologijama te raspoloživim domaćim resursima, interesorno povezivanje primarnih poljoprivrednih proizvoda za prerađivaćima i distributerima, odnosno stvaranje međusobno povezanog lanca učesnika procesa “od njive do trpeze”.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu zalaže se za uspostavu Ministarstva za poljoprivredu na nivou države Bosne i Hercegovine, čime će se svakako osigurati lakša proizvodnja i plasman poljoprivrednih proizvoda a život poljoprivrednog proizvođaća učiniti dostojnim kao u zemljama Europske unije.

                                                                                          Predsjednik

                                                                                         Ibro Boškailo

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/