FM OO SDP Bugojno nagradio najbolje eseje

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

U sklopu obilježavanja 25.novembra, Dana državnosti BiH Forum mladih OO SDP Bugojno raspisao je konkus za izbor najboljeg eseja na teme: “Antifašizam danas”, “Mladi kroje bolju  budućnost” i “Generacija u magli”.

Žiri u sastavu prof. Alisa Hadžiabdić, prof. Azemina Čusto i prof. Mirza Ahmetović su u konkurenciji dvadesetak pristiglih radova izabrali tri najbolja.

Prvo mjesto i nagradu od 100 KM osvojio je Amel Petrović koji je pisao na temu “Antifašizam danas”, drugo mjesto i nagradu od 70 KM osvojila je Emina Basara koja je pisala na temu “Generacija u magli”, dok je treće mjesto i nagrada od 50 KM pripala Mahiru Sijamiji također na temu “Generacija u magli”.

Žiri je odlučio nagraditi i rad sa incijalima A.H. u iznosu od 50 KM, a A.H. se odrekao/la nagrade u korist neke  od socijalno ugroženih porodica. Forum mladih će ovu nagradu uručiti udruženju Đerđef za liječenje bolesnih sugrađana.

Basara i Sijamija danas nisu mogli prisustvovati uručenju nagrada pa su to u njihove ime učinili njihovi najbliži, a nagrade su uručili Irhana Čajdin, vijećnica OO SDP Bugojno u Općinskom vijeću Bugojno, Admir Škandro, predsjednik OO SDP BiH Bugojno, te Zukan Helez, potpredsjednik SDP BIH i poslanik u Predstavničkom domu PSFBIH.

–       Naš cilj je bio da podstaknemo omladinski aktivizam i uspjeli smo u tome. Dobili smo dvadesetak radova, izabrana su  tri najbolja i ja čestitam pobjednicima, kazao je Mirza Ahmetović, predsjednik Foruma mladih OO SDP Bugojno.

–       Učestvovao sam na ovom konkursu, tačnije na temu “Antifašizam danas” i ta tema mi je bila najbliža jer je baš u to vrijeme kada je raspisan konkurs bio praznik. Pisao sam na temu ZAVNOBIH-a i općenito šta predstavlja antifažizam danas, te mi je prvenstveno drago što mi je SDP pružio mogućnost da učestvujem na ovom takmičenju i uspio sam da spojim književnost i politiku, istakao je osvajač prve nagrade Amel Petrović.

FM OO SDP Bugojno uručio nagrade za najbolje eseje Foto: Samir Mlaćo

Posted by Bugojno Danas on 7. prosinca 2015

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/