Tri bronzane medalje za Bugojance u Srbiji

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Protekog vikenda 5./6.12. 2015. godine u Zrenjaninu u Srbiji održano je Balkansko taekwondo prvenstvo na kojem je učestvovalo preko 500 takmičara iz 9 državnih reprezentacija: Abanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Makedonija, Crna Gora, Rumunija, Sovenija, Srbija i Turska. Reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupila je sa 52 takmičara, među kojima i 4 takmičara iz Taekwondo kluba Bugojno:Amel Novalić, Ubejd Dževahirić, Sara Pidro i Nidal Mašić. Amel Novalić osvojio je 3. mjesto i bronzanu medalju u konkurrenciji seniora do 74 kg, Ubejd Dževahirić osvojio je 3. mjesto i bronzanu medalju u konkureniciji pioniri do 52 kg i Sara Pidro takođe 3. mjesto i bronzana medalja u konkurenciji pionirke do 36 kg.

Tri bronzane medalje sa ovakvog jakog takmičenja su veliki uspjeh mada ovo nije naš maksimum. Smatram da smo mogli više i da možemo više i nadam se da ćemo ako Bog da u budućnosti imati još bolje sportske rezultate”, izjavio je trener Taekwondo kluba Bugojno Hamza Malbašić.

“Iskreno se zahvaljujemo sponzorima bez kojih bi gotovo nemoguće bilo nastupiti na Bakanskom prvenstvu: Općina Bugojno na čelu sa Načelnikom Hasanom Ajkunićem, Sportski savez Općine Bugojno, Medžis IZ Bugojno i OO Demokratska fronta Bugojno.”

karate1

karate3

karate4

karate6

karate5

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/