Safet Idrizbegović: Bugojno je nekada bilo daleko najrazvijenija Opština u bivšoj državi

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Bugojno je nekada bilo daleko najrazvijenija opština u bivšoj državi, danas je u znatno lošijem položaju nego prije.

Mnogi statistički podaci koje od javnosti skrivaju sadašnje opštinske vlasti pokazuju sve samo ne rast i izlazak Bugojna iz krize.

Možemo slobodno kazati kako je aktualna vlast u Bugojnu podbacila u svim segmentima predizbornih obećanja, a dovela opštinu iz ekonomske stagnacije u potonuće! Nezadovoljstvo životom u Bugojnu i mogućnostima zapošljavanja veća je nego unazad 20 godina.

Također je nesumnjivo i to kako se povećao trend iseljavanja i smanjenja broja stanovnika. Popis iz 1991. godine bilježi oko 47,212 stanovnika ,po zadnjim rezultatima popisa stanovništva u Bugojnu živi 34.559 stanovnika sto je poražavajuće,trend iseljavanja iz Bugojna se nastavlja.

Razloge odlaska iz Bugojna kako navode građani su manjak perspektive, nedostatak radnih mjesta u struci i općenito, loša politička klima i politička zapošljavanja (nemogućnost zapošljavanja u javnom sektoru osoba koje nisu članovi vladajućih stranaka, odluke o zapošljavanju donose samozvani vladari Bugojna, niske plaće, opšta materijalna nesigurnost, nelikvidnost… i ostali razlozi.

Kako je krenulo za desetak godina Bugojno će biti grad starac, vrjeme je da zaustavimo ovaj trend i lošu vlast kaznimo.

Predsjednik BOSS-a Bugojno
Safet Idrizbegović

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/